7 Vēdu principi pārtikušai dzīvei

Vēdas ir hinduisma svētie raksti, kas satur mantras un noderīgus dzīves padomus laimes sasniegšanai. Vēdu noteikumu un principu ir ļoti daudz, taču mēs esam apkopojuši jums vienkāršākos, svarīgākos un saprotamākos no tiem.

Godīgums un atklātība

Vēdu filozofijā godīgums ir gandrīz pirmais katra cilvēka laimes noteikums. Ir ļoti svarīgi pateikt cilvēkiem patiesību. Hinduismam ir īpaši negatīva attieksme pret viltu. Vēdu principi pilnībā aizliedz jebkādas darbības, kuru mērķis ir negodīgi gūt panākumus.

Ir ļoti svarīgi būt godīgam arī pret sevi. Kad cilvēks ir godīgs pret sevi, viņš saprot, ko vēlas no dzīves. Ja mērķis vēl nav nosprausts, tad godīgums palīdz atrast šo kuģu ceļu. Vēdās ir rakstīts, ka cilvēks, kurš ir atradis sevi dzīvē, var nest sabiedrībai lielu labumu.

Harmonija saskarsmē ar cilvēkiem

Saskaņā ar Vēdu principiem pret vājākajiem jābūt cēliem, cenšoties sniegt viņiem visu iespējamo atbalstu. Jums ir jādraudzējas ar jums līdzvērtīgiem cilvēkiem, nevis konfliktējiet. Spēcīgākais un gudrākais ir jāciena. Ja ievērosi šo principu, tad sabiedrība ies pareizajā virzienā.

Ja tev ir dots kaut kāds spēks un kaut kāda dāvana, tad tev tas jāvirza visu apkārtējo labā. Jums ir jāieņem sava vieta pasaulē un sabiedrībā, dodot iespēju atvērties citiem cilvēkiem. Cīnies pret egoismu, jo tas ir tiešs drauds laimei. Savtīgi cilvēki nevar noskaņoties radīšanai labestības un gaismas vārdā. Viņi var koncentrēties tikai uz sevi, kas būtībā ir nepareizi.

Atbildības princips

Ar vecumu jūsu atbildība pieaug. Pirmkārt, tas attiecas uz mums pašiem un pēc tam uz apkārtējiem. Centieties padarīt sevi laimīgāku, lai dalītos labestībā un laimē ar citiem. Ja jums ir vara, tad jums tā ir jānovirza pareizajā virzienā. Ja jums ir nauda un citi materiālie labumi, jums jāiemācās arī ar tiem dalīties. Neatkarīgi no tā, cik labi šī dzīve beigsies, jūs noteikti nepaņemsit savu bagātību sev līdzi citā dzīvē.

Tīras domas

Mēģiniet domāt par kaut ko labu un nekad nevēliet nevienam ļaunu. Visums nenošķir mūsu domu cēloņus, tāpēc, ja vēlies nodarīt ļaunumu cilvēkam, kurš ir pelnījis sodu, tu tomēr sabojā savu karmu. Labākais veids, kā tikt galā ar sāpēm, ko rada ienaidnieks, ir izmest no prāta negatīvās domas. Aizmirsti notikušo. Jūsu negatīvās domas jums radīs tikai jaunas problēmas. Atriebība, dusmas un aizvainojums ir ceļš, kas ved cilvēku pašā tumsas bezdibenī.

Savu domu kontrole

Vēdās teikts, ka cilvēks var kļūt laimīgs tikai tad, ja viņam tiek atņemti slikti ieradumi un pārmērības. Tas nenozīmē, ka jūs nevarat izklaidēties un baudīt dzīvi. Tas ir vajadzīgs katram no mums, taču ļoti svarīgi ir raudzīties, lai bauda nekļūtu par mērķi, vienīgo pozitīvo emociju avotu. Vēdu kultūra atzīst askētisma un pašsavaldības nozīmi. Bez tā cilvēks nevar pilnībā apzināties dzīves jēgu un kļūt garīgi stiprs. Tas, kuram ir neierobežota jautrība un kurš meklē nebeidzamas izklaides sev, nevar kļūt laimīgs, jo viņam laime vienmēr ir īslaicīga.

Lasi arī: Trīs zvaigžņu zīmes, kuras satiks savu mīlestību līdz 2023. gada beigām

Tiecieties pēc mīlestības un novērtējiet mīlestību

Mēģiniet meklēt cilvēkus, kurus varat saukt par draugiem un dvēseles radiniekiem. Novērtējiet cilvēku, kurš jūs mīl, jo tā ir vislielākā bagātība Visumā. Ne visiem cilvēkiem izdodas atrast kādu, kurš būtu kopā nevis naudas, slavas vai kā cita dēļ, bet tieši tāpat.

Nebaidieties mainīt savu dzīvi

Ja jūtat, ka esat nelaimīgs, tad vienkārši jāsāk mainīt ieradumi, aktivitātes, aktivitātes, darbs, vide utt. Ja cilvēks vēlas atrast laimi, viņam tā ir nepārtraukti jāmeklē. Ikviens, kurš vēlas pārmaiņas, vienmēr var mainīt savu dzīvi līdz nepazīšanai.

Austrumu gudrība ir plaša, un tai ir daudz šķautņu. Eksperti arī iesaka jums iepazīties ar  Zen principiem, kas mainīs jūsu dzīvi . Pietiek ticēt, ka nekas nav neiespējams, un dzīve jau tiks pārveidota.

Leave a Comment