9 frāzes, ko bērni nekad neteiks saviem vecākiem: tas jums būtu jāzina

Visi vecāki cenšas kļūt par īstu draugu savam bērnam, iemācīties atrast pareizos vārdus un nomierināt, kad tas ir nepieciešams. Tomēr viņi ne vienmēr izprot bērnu vajadzības.

Ir vērts zināt, ko bērni nekad nestāstīs saviem tuviniekiem.

Bērnu psiholoģe Džo Bērnsone norādīja uz 9 lietām, kuras bērni nekad tieši neatstās saviem vecākiem!

Respektējiet manas emocijas un jūtas

Psihologs saka, ja bērnam ir garlaicīgi, viņš ir dusmīgs vai laimīgs, viņš to nepateiks vārdos, bet ar emocijām. Jums vienkārši vajadzētu viņu atbalstīt un palīdzēt tikt galā ar negatīvajām emocijām. Turklāt arī bērnam nav viegli.

Esi pacietīgs ar mani

Bērns nepārtraukti mācās un attīstās, taču viņam ir nepieciešams laiks, lai saprastu, pieņemtu un ieviestu jaunus uzvedības veidus. Bērnsone teica, ka bērni sava mazā vecuma dēļ ne vienmēr to var izdarīt vienā vai vairākās reizēs.

Lasi vēl: Šīs zodiaka zīmes apburs ikvienu Jaunajā gadā. Tās būs uzmanības centrā

Paskaidrojiet man savu lēmumu un rīcības iemeslus

Lai bērns saprastu, ka kaut ko var vai nevar darīt, ir nepieciešams izskaidrot vienkāršā un saprotamā valodā. Ja ar bērnu runāsiet pareizi, tas palīdzēs viņam kļūt atbildīgam un patstāvīgam.

Respektējiet manas intereses

Tas jādara pat tad, ja bērna intereses vecākiem šķiet svešas. Piemēram, ja bērnam ir svarīgi pabeigt vēl vien līmeni “tajā muļķīgajā spēlē”, saprotiet, ka tas palīdzēs bērnam kļūt pārliecinātākiem.

Es mācos no kļūdām

Vecākiem būtu jādod bērniem iespēja kļūdīties. Psiholoģe saka, ka pat tad, kad pieaugušie mierīgi paskaidro, kā pareizi rīkoties, viņi neapzinās, ka bērni vienalga var kļūdieties. Un tas ir normāli!

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment