9 frāzes, ko bērni nekad neteiks saviem vecākiem: tas jums būtu jāzina

Klausieties sirsnīgi

Bērni vēlas dalīties ar vecākiem savos panākumos, priekos, bailēs un pieredzē. Protams, viņi to sāk ar bērnišķīgām muļķībām. Un, ja bērni jūt, ka vecākiem tas nav vajadzīgs, tad nebrīnieties, ka nākotnē viņi nerunās par savām simpātijām, konfliktiem skolā vai sapņiem. Komunikācija ar vecākiem dod bērnam pārliecību un izpratni, ka viņš ir svarīgs un mīlēts.

Esiet konsekventi savās prasībās un ierobežojumos

Tas palīdzēs bērnam saprast noteikumus un pielāgoties tiem. Pastāvīgi mainīgas prasības un pēkšņi vecāku sodi, kas dažkārt vienkārši ir atkarīgi no viņu pašu emocionālā stāvokļa, var mulsināt bērnu un mazināt pieaugušo klausīšanās līmeni.

Izbaudiet prieka un laimes mirkļus kopā ar mani

Vecākiem vajadzētu priecāties par bērna sasniegumiem un svinēt viņa mazās uzvaras. Tas dos viņam motivāciju tālākai attīstībai. Tas arī atstās patīkamas atmiņas.

Es augšu un mainos

Bērns aktīvi aug un nepārtraukti attīstās. Tāpēc viss, kas “darbojās vakar”, šodien var vairs nebūt aktuāls. Psihologs iesaka attīstīties un mācīties kopā ar bērnu. Turklāt pieaugušajiem ar savu piemēru būtu jāparāda ne tikai tas, kam ir jābūt, bet arī kā uz to iet – mācoties un attīstoties.

Leave a Comment