9 praktiski ieteikumi, kā atbrīvoties efektīvi mazināt stresu vai pat tikt ar to galā pilnībā

ka-nonemt-stresu_kouIE0Cw

Daudz slimību rodas no stresa. 

Tāpēc svarīgs noteikums Vese***ai un harmoniskai dzīvei ir prasme no tā atbrīvoties. Pamēģiniet kādu no šiem ieteikumiem!

 

Ar ūdeni: Mazgāšanās zem tekoša ūdens ir lielisks līdzeklis stresa mazināšanai. Esot pie jūras, aizver acis un ieklausies viļņu šalkās, sajūtot domās ūdens tecējumu caur sevi un iztēlojoties, ka tas aizskalo prom visas problēmas.

Visas raizes raidi gaisā: Ar maizes mīkstumu pārbrauc sejai, un pēc tam maizīti izbaro putniem, lai jūsu raizes izklīst gaisā!

Nomet no sevis kreņķus:  lieliska metode- minūti ļoti aktīvi jāpurina rokas un kājas- tik stipri, cik vien var, it kā nometot visu, kas traucē.

Vajag uzzīmēt uz papīra stresa portretu un pēc tam sadedzināt. Var arī vienkārši ņemt baltu lapu, rakstīt uz tās visu, kas ienāk prātā. Pēc tam šo lapu sadedzināt!

Ar ēteriskajām eļļām: Nomierinoši iedarbojas papardes un vaivariņi, bet var lietot arī sandalkoka, ģerāniju vai lavandas ēterisko eļļu, ko pa pilienam uzpilina spilvendrānai, lai naktī ieelpotu.

Zili zaļais: Vidi, kurā atslēgties no ikdienas negācijām, iekārto zilos un zaļos toņos. Zilā krāsa guļamistabā iedarbojas nomierinoši, savukārt zaļā uzmundrina un labvēlīgi noskaņo.

 

Lasi arī: Kā tikt galā ar stresa sekām

 

HA poza: Stresu labi palīdz noņemt stāvēšana tā sauktajā HA pozā: kājas plecu platumā, rokas paceltas uz augšu. Iedomājieties, ka esat cilindrs, un izelpojot sakiet: ha! Šajā brīdī jāiztēlojas, kas visas negācijas lido prom. Jāizpilda trīs reizes!

Tibetiešu 99: Lai tiktu vaļā no stresa, jāmasē tā sauktais 99 slimību punkts: apsēdieties uz krēsla un uzlieciet plaukstu uz ceļgala, tad šīs plaukstas zeltnesis atradīsies uz vajadzīgā punkta. Šo punktu masē pulksteņa rādītāja virzienā, ja to dara līdz pusdienlaikam, vai arī pretēji pulksteņa rādītāja virzienam, ja masāžu veic vakarā. Pret stresu palīdz arī ausu ļipiņu izmasēšana.

Ļauties fantāzijai: Katru vakaru jāiztēlojas kāda vieta, kurā būtu vislabāk un drošāk. Domās tur jāpakavējas dažas minūtes. Ja šo vingrinājumu atkārto regulāri, ar laiku jau dažu sekunžu laikā var nokļūt šajā „savā vietā”, lai kur arī cilvēks atrastos: skolā, darbā, mājās. Tas palīdzēs nomierināties jebkurā situācijā.

*Raksta tapšanā izmantota Ilzes Gendres grāmata „Dzīves grāmata 2015”

Avots:

logo2

Leave a Comment