9 vedi, kā iekļaut fiziskās aktivitātes steidzīgajā ikdienas dzīvē; #5 ir svarīgi!

 

tulku 9 aktivitates_3

1. Pārvērt došanos uz darbu treniņā

Pat īpaši aizņemtās dienās iespējams rast laiku sportam, nodarbojies ar to pa ceļam uz darbu. Piemēram tu uz darbu vari braukt ar velosipēdu vai skriet (ja vien nestrādā citā pilsētā). Ja brauc ar auto, atstāj to tālāk no darba un dodies tālāk kājām. Lifta vietā izmanto kāpnes.

2. Maini diētu

Diēta un fiziskās aktivitātes iet roku rokā, ir neiespējami iegūt rezultāti, ja kāda no tām izpaliek. Fiziskām nodarbībām un paaugstinātai aktivitātei jāatsaucas arī uz diētas plānu. Nav viena plāna, kas derētu visiem un ikvienam, bet labākais diētas plāns ir tāds, kura ietvaros cilvēks neuzņem produktus, kuriem nav nekādas uzturvērtības, tā vietā uzturā tiek lietoti tikai veselīgi un barojoši pārtikas produkti.

Vislabāk pašam mājās pagatavot pusdienas līdzņemšanai, nevis pasūtīt pārtiku. Ja tu domā, ka maltīšu pagatavošana aizņem daudz laika, apgūsti ēdiena sasaldēšanu pa porcijām. Internetā pieejamas daudz un dažādas gardas receptes.

3. Celies agrāk

Nevari atrast laiku treniņiem vakarā? Kādēļ gan nepamēģināt nodarboties ar sportu pirms došanās ikdienas gaitās? Sportojot no rīta tu jau drīz pēc pamošanās varēsi atķeksēt šo nodarbi kā padarītu. Papildus, treniņš vairo enerģiju, kura padarīs tevi produktīvāku visas dienas garumā. Ņem vērā, ka tas nebūt nenozīmē, ka vari gulēt mazāk par diennaktī ieteikto normu.

4. Izmanto pusdienu pārtraukumu

Ja nejūties izgulējies jau pie esošā grafika un esi pārliecināts, ka nekādīgi nespēsi pamosties vēl agrāk no rīta, tā nav problēma. Tu vari izmantot stundu ilgo pusdienu pārtraukumu, lai apmeklētu tuvumā esošo sporta zāli vai vienkārši dotos pastaigā, nevis pavadītu šo laiku sēžot. Vai blakus tavai darba vietai ir parks? Tur tu vari skriet vai vienkārši pastaigāties ar draugiem. Stundas laikā tu vari visai daudz izdarīt. Izkusties pārtraukuma laikā jau rīt!

5. Staigā

Ja tavs aktivitātes līmenis ir zems, tu vari kļūt aktīvāks ar visvienkāršāko metodi – staigāšanu. Sāc ar 10 minūtes ilgu pastaigu, kad pieradīsi, pakāpeniski palielini laiku. Lejupielādē savā viedtālrunī aplikāciju, kas skaita dienā noietos soļus. Ideālajā variantā tev dienas laikā būtu jānoiet 10 000 soļi vai vairāk.

6. Parūpējies par locītavām

Veselīgas locītavas nodrošina kustības un mobilitāti. par nelaimi, lielākā daļa no mums nepievērš uzmanību locītavām, līdz jau ir par vēlu. Lai izvairītos no mobilitātes ierobežojumiem un staigāšanas problēmām, izvēlies locītavām nepieciešamās uzturvielas. Mūsdienās ir tik plaša uzturvielu izvēle, ka katrs var izvēlēties sev atbilstošāko. Pirms iegādes konsultējies ar ārstu vai farmaceitu, kā arī uzzini citu lietotāju atsauksmes.

7. Nodarbojies ar sportu arī darbā

Vai zināji, ka ar sportu vari nodarboties arī darbā? Tas ir iespējams! Ir daudz dažādu vingrinājumu, kurus var izpildīt sēžot pie galda, kā arī tādi, kuru izpildei nepieciešamas tikai kāpnes.

8. Nodarbojies ar sportu skatoties TV

Neļauj sevi no sporta atturēt iemīļotajai TV pārraidei vai seriālam. Skatoties pārraidi taisi pietupienus vai izklupienus, tie nebūt netraucēs.

9. Izveido sarakstu

Apkopo vienuviet savas mīļākās brīva laika pavadīšanas aktivitātes. Tiklīdz esi visas uzrakstījis, piešķir tām prioritātes (pēc tā, cik tās ir svarīgas). Tādējādi tu apzināsies aktivitātes, kuras vērtē visaugstāk. Pārliecinies, ka fiziskās aktivitātes tiek pārstāvētas pirmajās trīs pozīcijās.

Leave a Comment