7 kļūdas, kas zāles pārvērš par īstu indi

Šīs bieži sastopamās kļūdas pat visnekaitīgākās zāles var padarīt patiesi bīstamas.

Pat visnekaitīgākās zāles var apdraudēt mūsu veselību, ja neievērosiet to lietošanas, uzglabāšanas vai kombinēšanas ar neatbilstošiem pārtikas produktiem noteikumus. Pārliecinieties, ka zināt visas medikamentu lietošanas kļūdas, kas var kaitēt jūsu veselībai, un nekad tās nedariet.

Nepastāstīšana ārstam par lietotajiem medikamentiem

Jo vecāki mēs kļūstam, jo vairāk medikamentu mums diemžēl ir jālieto. Taču, ja vēršaties pie ārsta ar sūdzībām, viņam ir svarīgi zināt, kādus citus medikamentus lietojat – vienreizējus vai pastāvīgus.

Vislabāk, ja jūs sastādīsiet sarakstu ar visu savu zāļu nosaukumiem un to, cik bieži tās lietojat, un parādīsiet to ārstam. Tas viņam palīdzēs noteikt diagnozi, kā arī izvēlēties pareizo ārstēšanas režīmu. Starp citu, neaizmirstiet šajā sarakstā iekļaut arī vitamīnus un augu izcelsmes preparātus, ko lietojat.

Kombinējiet vitamīnu lietošanu ar medikamentu lietošanu

Ne visi medikamenti labi mijiedarbojas ar vitamīniem: dažos gadījumos to vienlaicīga lietošana var nopietni ietekmēt zāļu efektivitāti, pastiprināt, vājināt vai pilnībā atcelt to iedarbību. Tas pats attiecas arī uz augu krājumiem. Kādu iemeslu dēļ tiek pieņemts, ka “garšaugi” – tas ir kaut kas nekaitīgs.

Lasi vēl: Taro kāršu horoskops 2024. gadam: kas gaida visas zodiaka zīmes

Taču daudzos ārstniecības augos aktīvo vielu saturs ir pat lielāks nekā līdzīgas iedarbības medicīniskajās zālēs – un, ja vienlaikus ar zāļu novārījumiem lietojat tabletes vai pilienus, sekas var būt patiešām nopietnas.

Neregulāra zāļu lietošana

Vieglākais veids, kā no ārsta izrakstītajām zālēm nesaņemt vēlamo iedarbību, ir pārkāpt to lietošanas shēmu. Piemēram, lietot tās retāk vai biežāk, nekā norādīts instrukcijā, vai kombinēt tās ar ēdienu – ja nepieciešams lietot tukšā dūšā. Lai zāļu aktīvā viela varētu integrēties jūsu organismā un palīdzēt jums atveseļoties, tai tur jānokļūst nepārtraukti – un bez iejaukšanās pārtikas vai alkohola veidā. Atcerieties to!

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment