Kā būt ideālai saimniecei-karalienei?

Ideāla mājas apsaimniekošana mums asociējas ar stereotipu par “mājsaimnieci”, kura visu savu laiku velta uzkopšanai, ēdiena gatavošanai, veļas mazgāšanai un, kā likums, bērnu un vīra aprūpei.

Taču mums ir jāatsakās no šāda domāšanas veida, jo laba mājsaimniece var būt tikpat labi sieviete, kas pilnībā nododas mājas darbiem, kā arī sieviete, kas strādā pilnu slodzi. Ir tikai jāzina, kā organizēt savu laiku un kādas īpašības piemīt īstai mājsaimniecei karalienei. Šis raksts palīdzēs jums atklāt sevī šādu karalieni.

Uzkopšanas grafiks

Lai uzturētu mājokli mirdzošā tīrībā, jums vajadzētu izveidot uzkopšanas grafiku. Tas noteikti palīdzēs jums organizēt savu laiku. Ikdienā veicamos mājas darbus, piemēram, trauku mazgāšanu, virtuves virsmu noslaucīšanu vai atkritumu izmešanu, var vienkārši sadalīt starp ģimenes locekļiem.

Taču ir arī darbi, kurus var veikt reizi nedēļā (dušas mazgāšana) vai reizi pusgadā (logu mazgāšana). Ja jūs pareizi sadalīsiet darbus un konsekventi ievērosiet šo grafiku, jūs ietaupīsiet daudz laika un pūļu.

Lasi vēl: Ekoloģiski droši veidi, kā ātri un viegli notīrīt taukainus traukus

Gatavošana

Laba saimniece pirmām kārtām asociējas ar gardām pusdienām un saldiem konditorejas izstrādājumiem. Ja vēlaties būt karaliene šajā jautājumā, nevarat katru dienu pasūtīt picu un katru nedēļu pirkt gatavus ēdienus, ko uzsildīt mikroviļņu krāsnī.

Protams, jums nav jāgatavo kā labākajam šefpavāram, bet pietiek, ja parūpējieties par zināmu dažādību un ievietojiet noteiktas tradīcijas, piemēram, gatavojiet šarlotes kūciņu sestdienās. Centieties panākt, lai vismaz nedēļas nogalēs visa ģimene ēstu kopā. Tā veidojas saikne, un kopīga sēdēšana pie galda ir lieliska iespēja dalīties vienam ar otru stāstos par aizvadīto dienu vai nedēļu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment