Kā būt ideālai saimniecei-karalienei?

Dalīšanās mājas darbos

Laba saimniece ne tikai prot tīrīt un gatavot, bet ir arī lieliska stratēģe. Iespējams, jūs nevarēsiet visu izdarīt pati, īpaši, ja strādājat profesionāli, tāpēc centieties sadalīt pienākumus starp sevi, partneri, bērniem un citiem mājas iemītniekiem.

Bērni jau pirmsskolas vecumā var iemācīties, ka rotaļlietām ir sava vieta un gulta jāklāj bez atgādinājumiem. Ļaujiet bērnu istabai būt viņu atbildībai. Savukārt vīrs var droši aiznest traukus līdz izlietnei un tad nomazgāt tos kopā ar pārējiem. Viņam šis jautājums aizņems 10 minūtes, un jums tas būs ievērojams atvieglojums.

Mājīgums

Laba saimniece ir mājas, ģimenes siltuma uzturētāja. Cenšas atrisināt visus konfliktus, ved uz kompromisu un pievērš uzmanību savu bērnu un vīra vajadzībām. Viņai jārūpējas par mājas interjeru un jācenšas izvēlēties piemērotus aksesuārus, kas rotās telpas un padarīs tās mājīgas. Taču šajā jautājumā var izmantot arī savu tuvinieku palīdzību.

Rūpējieties par sevi

Saimniece, pat ja viņa labi pildīs savus pienākumus, nedrīkst būt neapmierināta, satraukta un vīlusies. Atcerieties, ka būt ideālai saimniecei ir jūsu izvēle, un, tā kā jūs esat par to izšķīrusies, iespējams, jums ir nosliece uz to un jums tas patiktu.

Šajā mājas haosā ideālai saimniecei nav tiesību aizmirst par sevi. Vismaz vienu dienu veltiet tikai savai atpūtai un nedariet neko citu, kā tikai pašu nepieciešamāko. Nosakiet sev, ka šis ir laiks lasīšanai, televizora skatīšanai vai pastaigai ar bērniem.

Aprunājieties ar ģimenes locekļiem par savām vajadzībām, jūs varat viņiem daudz dot no sevis, bet jums jāprot arī ņemt. Ja pieradināsiet savus tuviniekus pie tā, ka nekad neesat noguris un viņu vajadzības vienmēr izvirzāt pirmajā vietā, tad pret jums izturēsies atbilstoši. Jūs jutīsiet, ka jūs vienkārši izmanto, tāpēc nepieļaujiet šādu attieksmi.

Neaizmirstiet arī par maziem priekiem, piemēram, tikšanos ar draudzenēm, salona apmeklējumu vai pat nelielu ceļošanu.

 

 

Leave a Comment