To dažādām vajadzībām izmantoja jau mūsu vecmāmiņas. Un lūk, kāpēc!
Pēc šī raksta izlasīšanas jūs pārtrauksiet izliet ūdeni, kurā tik vārtīti kartupeļiem, jo tam ir neticami daudz vērtīgu pielietošanas iespēju.
Sejas kopšanai
Pēc tam, kad esat izvārījuši kartupeļus, nokāsiet šķidrumu un ielejiet stikla traukā. Tad ielieciet to ledusskapī uz divām stundām. Šāds novārījums ir bagāts ar cieti, kāliju, B12 vitamīnu un elektrolītiem. To var izmantot kā ādas atjaunojošu tonizējošu līdzekli. Vislabāk ar to noslaucīt seju vakarā pēc mazgāšanās. Efekts būs pamanāms divu dienu laikā pēc lietošanas.
Matu kopšanai
Ja jums ir sausi vai sašķelti mati, varat tos mazgāt ar šo ūdeni. Vēlams vārītu kartupeļu ūdeni izmantot skalošanai vai kā matu masku.
Novārījumu vienmērīgi uzklājiet uz matiem un atstājiet uz 30 minūtēm. Pēc tam izmazgājiet matus kā parasti un skalošanas laikā izmantojiet vēl nedaudz kartupeļu ūdens.
Augiem
Vārīts kartupeļu ūdens bez sāls ir labs mēslojums augiem. Ieteicams katru dienu tos nedaudz apliet ar šo šķidrumu.
Galda piederumu tīrīšana
Ūdens pēc vārītu kartupeļu vārīšanas labi notīra sudrabu un galda piederumus. Tie jāieliek novārījumā uz dažām stundām un pēc tam jānomazgā.
Lasi vēl: Trīs zodiaka zīmes agrā pavasarī laimēs džekpotu: kas tās ir?
Dzīvniekiem
Vārītu kartupeļu ūdens ir noderīgs arī mājdzīvniekiem. Īpaši tiem, kuri nelieto pienu. To var izmantot, gatavojot barību dzīvniekiem.
Ēdiena gatavošanai
Ja gatavojat sautējumu, pārlejiet to ar kartupeļu buljonu, jo ciete sasaista produktus un padara labāku sautējuma konsistenci. Izmantojiet kartupeļu ūdeni, lai pagatavotu zupu. Arī mājās gatavota maize labāk garšo no ūdens, kurā vārīti kartupeļi. Tā būs gaisīgāka un mīkstāka.