Jauni kabači cepeškrāsnī. Tas pat izklausās kaut kā garšīgi. Tagad ir vasara – laiks izmantot visu svaigo, dārzeņi ir piepildīti ar sauli, enerģiju un vitamīniem.
Kāda skaistums! Nu, protams, karstajās dienās jūs īpaši nevēlaties ēst kaut ko smagu. Es gribu kaut ko maigu.
Es piedāvāju franču recepti kabaču cepšanai cepeškrāsnī ar pienu un sieru. Ātri, garšīgi un skaisti. Kā mīļa meitene vieglā kleitā, kas plīvo vējā.
Piedodiet mums par šādu romantisku metaforu. Pagatavosim?
Kabači ir populārs un veselīgs dārzenis, kas piedāvā daudzveidīgas uzturvielas, vienlaikus būdami zemu kaloriju produkts.
Tie ir lielisks papildinājums jebkurai diētai, īpaši, ja vēlaties uzlabot savu veselību un uzturēt svaru.
Uzturvērtība (uz 100 gramiem svaigu kabaču)
Kalorijas: 17 kcal
Olbaltumvielas: 1,2 g
Tauki: 0,3 g
Ogļhidrāti: 3,1 g
Cukuri: 2,5 g
Šķiedrvielas: 1,0 g
Vitamīni
A vitamīns: 200 IU (4% no dienas normas)
C vitamīns: 17,9 mg (30% no dienas normas)
K vitamīns: 4,3 µg (5% no dienas normas)
Folāti: 24 µg (6% no dienas normas)
B6 vitamīns: 0,163 mg (8% no dienas normas)
Minerālvielas
Kālijs: 261 mg (7% no dienas normas)
Mangāns: 0,177 mg (9% no dienas normas)
Magnijs: 18 mg (5% no dienas normas)
Fosfors: 38 mg (4% no dienas normas)
Kalcijs: 16 mg (2% no dienas normas)
Dzelzs: 0,37 mg (2% no dienas normas)
Citas sastāvdaļas
Ūdens: 94,6 g
Jauni kabači cepeškrāsnī
Klīst baumas, ka šādi kabačus gatavo Francijā, un ēdienu sauc par Boulanger jeb Boulandžers. Mēs nezinām, kā to pareizi izrunāt, bet mēs nezinām, kā to pareizi ēst.
Atveriet ledusskapi un apskatiet, kas jums ir. Atzīmējiet visas sastāvdaļas, lai jūs neko neaizmirstu.
Jums būs nepieciešams
500 g jauno kabaču
1 glāze piena
2 sīpoli
1 glāze rīvēta cietā siera
30 g sviesta
1 saišķis pētersīļu
sāls un pipari pēc garšas
Šķir nākošo lapu un iepazīsiet ar pagatavošanas soļiem….