Vecgada vakars bez steigas jeb viegli pagatavojami ēdieni svētku galdam

Jūs vēlaties lieliski pavadīt galveno gada nogales vakaru, bet bieži vien mēs jūtamies iztukšoti, jo visa diena jāpavada virtuvē

Bezgalīgi iepirkumi, stundām ilga gatavošana un sarežģīta galda klāšana var atņemt enerģiju pat visenerģiskākajiem. Taču mēs zinām, kā svētku gatavošanos padarīt nenoslogojošu un patīkamu – viss, kas jums jādara, ir jāizvēlas pareizie produkti un vienkāršas, bet efektīvas idejas galda noformējumam.

Stilīga servēšana ātrai maltītei

Minimālisms var būt stilīgs. Apvienojot dabiskus elementus ar elegantām detaļām, var viegli radīt svētku atmosfēru, kas iepriecinās viesus un kļūs par spilgtu Jaungada vakara sastāvdaļu. Izvēlieties neitrālus galda piederumus. Klasiski balti šķīvji vai vienkrāsaini komplekti pasteļtoņos būs ideāls fons svētku ēdieniem.

Pievienojiet tekstila akcentu. Zaļš galdauts (starp citu, tā ir nākamā gada simbola – čūskas – krāsa) piešķirs svinīguma elementu, bet zelta vai sudraba salvešu gredzeni – mirdzumu un svētku krāšņumu. Izmantojiet dabiskus materiālus. Izkārtojiet uz galda egļu zarus un čiekurus, izkārtojiet dažāda augstuma sveces.

Padoms: nepārslogojiet galdu ar rotājumiem – Vecgada vakarā ir jābūt pietiekami daudz vietas kārumiem.

Vieglas uzkodas: ātri un izsmalcināti

Tītara un piparu brusketa
Gatavošanas laiks: 25 minūtes

Augsts olbaltumvielu saturs tītara krūtiņas šķiņķī ir ideāla bāze maz – kaloriju uzkodām. Vispirms pagatavojiet piparus. Cepiet tos cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā, līdz tie sāk nedaudz apgrauzdēt (tas aizņem apmēram 15 minūtes).

Pēc tam ievietojiet plastmasas maisiņā uz piecām minūtēm – tas atvieglos ādas noņemšanu. Noņemiet ādu, izņemiet sēklas un sagrieziet papriku strēmelēs. Uzliek uz grauzdētas brusketas šķēlītēm, pievieno šķiņķi un dekorē ar kraukšķīgām ķirbju sēklām un svaigiem mikro zaļumiem.

Dārzeņu kebabs
Gatavošanas laiks: 10 minūtes

Uz iesmiņiem uzliek ķiršu tomātus, svaigas mocarellas bumbiņas un bazilika lapas, aplejiet ar augstākā labuma olīveļļu, uzber svaigi maltus melnos pipariem un pievienojiet nedaudz pesto vai balzametiķa mērces, lai pagatavotu mini kaprese – maigu un atsvaidzinošu. Ieteikums: ja vēlaties piešķirt nedaudz eksotikas, ķiršus nomainiet ar zemenēm.

Veselīgs mix
Gatavošanas laiks: 10 minūtes

Sagatavojiet vairāku veidu riekstus (mandeles, lazdu riekstus, Indijas riekstus) un žāvētus augļus (aprikozes, žāvētas plūmes, vīģes). Nelielā bļodiņā pievienojiet tiem nelielus mīksta siera gabaliņus (piemēram, brie vai camembert), vīnogas un dažas ēdamkarotes medus. Pārberiet ar maigām Campana šķiņķa šķēlītēm un no augstu olbaltumvielu saturu saturošas tītara krūtiņas. Izkārtojiet visu uz skaista koka dēlīša un dekorējiet ar rozmarīna zariņiem.

Pamatēdiens: tītara uzkoda
Gatavošanas laiks: 30 minūtes: Sildīšana: 40 minūtes.

Sulīgais, maigais un aromātiskais tītara gaļas cepetis ir cienīgs kļūt par Jaungada vakara galda centrālo elementu. Tītara gaļa ir ne tikai garšīga, bet arī veselīga: tā ir dabīgs olbaltumvielu, B grupas vitamīnu un dzelzs avots, kas ir tik nepieciešami spēcīgai imūnsistēmai, īpaši ziemā. Gaļa jau ir marinēta īpaši atlasītā garšvielu maisījumā, kura recepti izstrādājuši uzņēmuma šefpavāri. Atliek tikai izcept cepšanai paredzētā maisiņā, un jums ir gatavs lielisks svētku ēdiens.

Gaļu papildiniet ar ceptiem dārzeņiem: sagrieziet burkānus, ķirbjus un kartupeļus lielos kubiņos, pievienojiet veselas nomizotas ķiploku daiviņas, rozmarīna un timiāna zariņus. Apkaisa ar olīveļļu, pievieno jūras sāli un svaigi maltus piparus. Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes, līdz kļūst zeltaini.

Citrusaugļu salāti ar granātābolu
Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Spinātu lapas rupji sasmalciniet, pievienojiet apelsīna šķēlītes un bagātīgi pārkaisiet ar granātābolu sēklām. Dekorē ar valriekstiem un svaigu piparmētru. Mērcei sajauciet neapstrādātu olīveļļu ar medu un laima sulu.

Klasiskie salāti ar tītara gaļu
Pagatavošanas laiks: Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Ir grūti iedomāties Jaungada vakara galdu bez iecienītajiem olivjē (rasola) salātiem. Tradicionālās sastāvdaļas – vārītus kartupeļus, olas, marinētus gurķus un zaļos zirnīšus – papildina vārītās desas maigā tekstūra. Tā ir gatavota no tītara filejas – liesas, olbaltumvielām un vitamīniem bagātas gaļas. Pievienojiet ierasto mērci – majonēzi vai vieglu jogurta un sinepju mērci – un baudiet šo svētku klasiku.

Padoms: salātus salieciet caurspīdīgās traukos, mazās porcijās, lai tie izskatītos pēc iespējas svinīgāk ( kā attēlā zemāk).

Saldie pīrādziņi
Gatavošanas laiks: 25 minūtes

Atkausējiet gatavu kārtainās mīklas izstrādājumu, sagrieziet taisnstūrīšos, apsmērējiet ar šokolādes masu vai iecienītu ievārījumu, satiniet ruļļos, aploksnēs vai pīnēs. Cep 15-20 minūtes 180 grādu temperatūrā, līdz kļūst zeltaini. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar svaigu piparmētru.

Raffaello biezpiena bumbiņas
Gatavošanas laiks: 10 minūtes.

Sajauc 400 g biezpiena, 100 g iebiezināta piena un 100 g kokosriekstu skaidiņu. Izveidojiet nelielas bumbiņas un katras centrā ielieciet mandeļu riekstu. Apviļā kokosriekstu skaidiņās un atstāj ledusskapī uz 30 minūtēm.

Šo desertu var pagatavot iepriekš un uzglabāt ledusskapī līdz pasniegšanai. Uz svētku galda šādas bumbiņas atgādina sniega bumbas un rada Jaungada noskaņu. Padoms: pasniedziet saldumus uz daudzpakāpju šķīvja – tas būs iespaidīgāk.

Jaungada ēdienkarti papildināsiet ar tītara ēdieniem, jūs izvēlēsieties ne tikai garšīgu, bet arī veselīgu gaļu. Šī liesā gaļa palīdz izdalīties “laimes hormonam” serotonīnam, uzlabo garastāvokli un sniedz enerģijas pieplūdumu, bez kā svētku drudzī neiztikt.

Lasi vēl: Cepta zivs fileja saldskābā sīpolu -burkānu mērcē, kas ir kā radīta svētku maltītei

Un aizmirstiet par sarežģītām receptēm: mūsdienīgs Jaungada vakara galds var būt vienkāršs, bet iespaidīgs. Ar šīm receptēm gatavošanās gada galvenajam vakaram būs vienkārša un patīkama. Kā arī ir iespējams nopirkt jau gatavu tītaru, kur būs tikai jāuzsilda.

Gatavie risinājumi ļauj ievērojami samazināt gatavošanas laiku, nezaudējot svētku ēdienu kvalitāti un garšu. Ievērojot mūsu padomus, pie plīts jūs netērēsiet vairāk par divām stundām. Tas nozīmē, ka jums būs vairāk laika vissvarīgākajām lietām – socializēšanās ar tuviniekiem un galvenais atpūtai.

Leave a Comment