5 aizmirsti mazkaloriju deserti, kas nekaitēs jūsu figūrai, turklāt tie ir pagatavojami pāris minūtēs

Jaunais gads ir aiz muguras un pēc majonēzes salātiem un saldajām dāvanām organisms pieprasa kaut ko vieglāku

Ir pienācis laiks izmēģināt aizmirstus, mazkaloriju desertus, kas sniegs gastronomisku baudījumu, nekaitējot organismam. Turklāt līdz pludmales sezonas sākumam atlikuši 5 mēneši! Esam sagatavojuši tev piecu vieglu un veselīgu desertu izlasi!

1. auzu pārslu cepumi bez miltiem

Šis deserts būs piemērots tiem, kuri nevar dzert tēju bez gardiem našķiem, bet vēlas izvairīties no liekiem ogļhidrātiem.

Sastāvdaļas:
auzu pārslas – 1 glāze
nogatavojies banāns – 2 gab.
rozīnes – pēc vēlēšanās

Pagatavošana:

Sasmalcina banānus ar dakšiņu līdz biezeņa konsistencei. Iegūto masu sajauc ar auzu pārslām un rozīnēm. Veidot nelielus cepumus un liek tos uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar pergamentu. Cep cepumus cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā apmēram 15-20 minūtes, līdz tie viegli apbrūnē.

2. Cepti āboli ar kanēli

Āboli ar kanēli ir deserts, kas ir īpaši aktuāls aukstajā sezonā. Tas ir ne tikai mazkalorisks, bet arī neticami aromātisks – kanēļa smarža rada mājīgu atmosfēru mājoklī.

Sastāvdaļas:
āboli – 4 gab.
medus – 2 tējk.
kanēlis – 1 tējkarote
rieksti (valrieksti vai mandeles) – 2 ēd.k.

Pagatavošana:

Nomazgājiet ābolus un izņemiet serdi, atstājot apakšdaļu neskartu. Katram ābolam pievieno ½ tējkarotes medus un nedaudz sasmalcinātu riekstu. Apkaisiet ābolus ar kanēli. Liek tos uz cepšanas paplātes un cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 20-25 minūtes.
Šie āboli ir īpaši garšīgi, kad tie ir karsti🔥. Tāpēc, pat ja neizdodas tos apēst vienā reizē, varat tos uzsildīt mikroviļņu krāsnī un atkal baudīt.

3. biezpiena pudiņš krūzē

Lielisks deserts brokastīm vai uzkodai, kas pagatavots tieši krūzē. Tas iznāk maigs, gaisīgs un sātīgs.

Sastāvdaļas:

vājpiena biezpiens – 100 g
ola – 1 gab.
stēvija – 1 tējkarote
vaniļas ekstrakts – 1 tējkarote

Pagatavošana:

Biezpienu sasmalcina blenderī. Sajauc visas sastāvdaļas līdz viendabīgai masai. Ielej maisījumu krūzē. Gatavojiet mikroviļņu krāsnī ar maksimālo jaudu 2-3 minūtes. Pirms pasniegšanas atdzesē. Pateicoties pastāvīgai šķīvja rotācijai mikroviļņu krāsnī, deserts pagatavosies vienmērīgi un saglabās savu maigo struktūru.

 4. biezpiena sacepums bez cukura

Maigs sacepums ar minimālu kaloriju daudzumu. Lieliski piemērots vieglām un sātīgām brokastīm vai uzkodām.

Sastāvdaļas:

vājpiena biezpiens – 200 g
ola – 1 gab.
auzu pārslu milti – 1 ēd.k.
stevija – 1-2 tējk.

Pagatavošana:

Samaisiet visas sastāvdaļas dziļā bļodā līdz viendabīgai masai. Ielej maisījumu viegli ietaukotā cepšanas formā. Cep cepeškrāsnī 170°C temperatūrā apmēram 30 minūtes, līdz virspuse viegli apbrūnē. Pirms pasniegšanas atdzesējiet. Starp citu, ja pēkšņi ir pagatavots pārāk daudz biezpiena masas, to var likt saldētavā, lai izceptu vēlāk. FrozenBake funkcija ļauj gatavot saldētus ēdienus, nezaudējot to garšu.

Lasi vēl: Kā pareizi ieskābēt kāpostus – soli pa solim pamācība iesācējiem

5. Auzu kūka ar banānu

Šī smalkmaizīte ir ideāli piemērota tiem, kas vēlas pagatavot ātru un saldu uzkodu. Tai nav nepieciešams cukurs vai papildu saldinātāji – tas viss, pateicoties dabiskajai banānu garšai.

Sastāvdaļas:

auzu pārslas – 3 ēd.k.
banāns – puse banāna
ola – 1 gab.

Piegatavošana:

Banānu ar dakšiņu saberžam līdz biezenim. Blenderī sasmalcina auzu pārslas. Sastāvdaļas sajauc nelielā bļodiņā un liek cepties mikroviļņu krāsnī. Gatavojiet 3-4 minūtes ar maksimālo jaudu. Pasniedz galdā, pēc vēlēšanās dekorējot ar riekstiem vai ogām.

Dzīvesprieks lielai ģimenei, kad gribas pagatavot visu uzreiz! Jūs varat cept vairākus ēdienus vienā reizē, jo cepeškrāsns nodrošina vienādu temperatūru visā cepeškrāsns dobumā. Biezpiena sacepums tētim, auzu pārslu cepumi bērniem un cepti āboli sev. Lai labi garšo!

Leave a Comment