Populārs, mutē kūstošs cepums, ko var pagatavot pat iesācējs ēst gatavošanā

Kādu dienu mēs braucām apciemot tanti, un mans jaunākais dēls teica, ka vēlas viņai sarīkot pārsteigumu un uzcept cepumus tējai. Tante  brīnījās, kā tas ir iespējams, ka viņš pats var to pagatavot

Cepumi tiek gatavoti vienkārši, un ar šo uzdevumu diezgan labi tiks galā septiņus gadus vecs bērns. Paši cepumi ir ļoti maigi, irdeni, mutē kūstoši un neparasta izskata.

Protams, es dēlam nedaudz palīdzēju, bet lielākoties viņš visu darīja pats, un darīja to labi. Vēlamais efekts tika panākts, un tante ilgi brīnījās, kā viņš pats pagatavoja tik neparastus cepumus. Starp citu, visi, kurus es cienāju ar šiem cepumiem, nevarēja saprast, kā es tos pagatavoju. Bija dažādi varianti, bet neviens nenojauta.

Patiesībā viss ir ļoti vienkārši, un šeit nav nekāda slepena noslēpuma. Gatavot šos cepumus var burtiski pusstundas laikā. Produkti arī ir vienkārši, protams, tagad sviests ir ļoti dārgs, bet…Sastāvdaļu sarakstu un video atradīsiet beigās.

Tūlīt ieslēdziet cepeškrāsni, lai tā uzsildītos, 180 grādu temperatūrā. Es iepriekš izņemu sviestu no ledusskapja, tam jābūt mīkstam. Pievienojiet cukuru bļodā kopā ar sviestu. Vaniļas cukuru vai vanilīnu. Šķipsniņa sāls. Tagad ar mikseri ar zemu ātrumu saputo līdz pūkainai masai. Tagad sviesta maisījumam pievieno vienu olu un vienu olas dzeltenumu, olas baltumu pagaidām atstāju, tas būs vajadzīgs vēlāk.


Atkal visu saputojiet ar mikseri, ar zemu ātrumu, apmēram vienu minūti. Šajā posmā mīklai var pievienot, piemēram, žāvētus ķiršus (kā man), sasmalcinātus riekstus vai aprikozes. Var arī vispār neko nepievienot. Man patīk šie cepumi ar ķiršiem, tie piešķir skābumu. Tagad es izsijāju miltus un pievienoju cepamo pulveri.

Vispirms mīcu mīklu ar lāpstiņu un pēc tam ar roku tieši bļodā. Tā nav ilgi jāmīca. Mīklai jāsavienojas vienā gabalā un jākļūst viendabīgai. Tagad no mīklas atdaliet gabaliņus un izrullējiet mazas bumbiņas. Ja vēlaties, lai cepumi būtu vienādi, varat izmantot svarus, jūs iegūstat 24 gabaliņus, kas sver 31 gramu. Protams, var vienkārši “no acs” izrullēt bumbiņas.

Lasi vēl: Kā pareizi ieskābēt kāpostus – soli pa solim pamācība iesācējiem

Tagad ņem atlikušo olu baltumu un atsevišķā bļodā ieber cukuru. Ja jums ir, varat izmantot brūno cukuru, man bija parastais cukurs. Katru mīklas bumbiņu vispirms iemērc olu baltumā. Un tad apviļā cukurā, labi no visām pusēm. Cukura bumbiņas izvietoju uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar pergamentu. Cepu labi līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 20-25 minūtes.

Sastāvdaļas:

sviests (istabas temperatūrā) – 180 g
cukurs – 100 g
vaniļas cukurs – 8 g vai šķipsniņa vanilīna.
olas – 2 gab.  + olas baltums apsmērēšanai
milti – 350 g (var būt nedaudz mazāk vai vairāk, jo milti ir dažādi)
cepamais pulveris – 1 tējkarote

Un viss, cepumi ir gatavi! Es tos nedaudz atdzesēju un pasniedzu ar tēju, bet man patīk ar aukstu pienu, ļoti garšīgi! Paskaties, cik kraukšķīgi sanāk, tādi maigi, un ar ķiršiem vispār nevar aprakstīt, cik garšīgi.

Leave a Comment