Dažādas, sen aizmirstas un neticami garšīgas receptes ar biezpienu biezpiena mīļotajiem

5 ļoti garšīgus un dažādus ēdienus no biezpiena. Tie ir ātri un vienkārši pagatavojami un palīdzēs dažādot ikdienas uzturu

Man ļoti garšo biezpiens, tāpēc manā kolekcijā ir daudz dažādu un viegli pagatavojamu biezpiena ēdienu.

1. Ātrais deserts no biezpiena.

Tikai 3 sastāvdaļas. Bļodā liek biezpienu (180 g, 9%, 1 iepakojums), pievieno 1 gatavu banānu gabaliņus un pārlej ar pienu (3 ēd.k.). Ja biezpiens ir sauss, pienu vajadzēs vairāk, bet vispirms pievieno 3 ēd.k. karotes.

Visu kārtīgi samaļ ar iegremdējamo blenderi un deserts gatavs. Sanāk bieza masa, ja vēlas, pievieno vēl pienu un pagatavo vēlamo konsistenci. To var pagatavot arī blenderī.

Gatavo desertu liek glāzēs, pēc vēlēšanās pievieno žāvētus augļus, ogas vai šokolādi, kā es to darīju, un pasniedz uzreiz. Deserts izrādās mēreni salds, maigs un ļoti garšīgs.

2. Karstās sviestmaizes ar biezpienu

Ēdienu gatavošanai der jebkura tauku satura biezpiens (man ir mitrs biezpiens ar 9% tauku saturu, viendabīgs bez graudiņiem). Biezpienam (150 g) pievieno smalki sarīvētu sieru (70 g) un kaltētu oregano (1 šķipsniņa). Šis garšaugs labi sader ar sieru. Protams, to var aizstāt ar citu garšaugu. Kārtīgi samaisa, pildījums sviestmaizēm būs biezs.

Jūs varat izmantot jebkuru maizi. Ideāla ir tostermaize, bagete vai baltmaize. Manas maizes šķēles ir lielas, tāpēc es tās pārgriezu uz pusēm. Jums būs nepieciešamas 12 sagataves. Maizes šķēles bagātīgi pārziež ar siera un biezpiena maisījumu, liek uz cepešpannas un cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes.

Pildījums nekļūst šķidrs un nenopil maizes šķēles. Cepot tas paceļas un veido “vāciņu”. Izņemot cepešpannu no krāsns, tā nogrimst. Nekavējoties pasniedziet karstās sviestmaizes ar sieru un biezpienu. Maigs pildījums ar brīnišķīgu krēmīgu garšu un kraukšķīgu maizi – tās ir ļoti garšīgas un aromātiskas.

3. Pūkainas biezpiena pankūkas

Bļodā liek biezpienu (jebkura tauku satura iepakojumos 200 g), pievieno cukuru (1 ēd.k.), sāli (1 šķipsniņa) un ielauž vienu vistas olu (СО). Ielejiet kefīru (320 ml, 3,2%) un labi samaisiet ar putojamo slotiņu. Nav nepieciešams to uzsildīt, un no aukstā kefīra sanāk lieliskas pankūkas. Pa daļām pievieno miltus (270 g, augstākās kvalitātes kvieši) un samaisa ar putojamo slotiņu.

Lai pankūkas būtu ļoti gaisīgas, mīklai jābūt biezai. Kad mēs to uzliekam uz pannas, tās nedrīkst izplatīties. Tāpēc skatāmies pēc mīklas konsistences un, ja nepieciešams, pievienojam vēl miltus. Kefīrs var būt pārāk šķidrs vai biezpiens var būt pārāk mitrs. Pievienojiet mīklai sodu (1 tējkaroti) un vēlreiz labi samaisiet. Mīkla kļūst gaisīga.

Pannā uzkarsē nelielu daudzumu augu eļļas un pievieno mīklu (būs vairākas partijas). Vienam gabalam 1 ēd.k. kaudzīte karote. Mīkla neklājas – tā ir pūkaino pankūku panākumu atslēga. Pārklājiet ar vāku un cepiet no abām pusēm, līdz tas ir labi brūns.  Šīs pankūkas vienmēr sanāk pūkainas un skaistas. Viņiem ir plāna, kraukšķīga garoza, un tie ir maigi iekšpusē. Viņiem ir brīnišķīga biezpiena garša un brīnišķīgs aromāts.

4. Trijstūri ar biezpienu

Interesants gatavošanas veids. 8 porcijām. Bļodā sajauc biezpienu (350 g, 9%, man ir slapjš biezpiens pakās), cukuru (4 ēd.k.) un vienu vistas olu (C1). Pildījums ir biezs. Var izmantot jebkuras ogas, svaigas vai saldētas (es izmantoju saldētas upenes). Pievienojiet ogas (100 g) ar cieti (1 tējk.), pūdercukuru (1,5 tējk.) un samaisiet. Saldētas ogas iepriekš nav jāatkausē.

Šim ēdienam lieliski der plānās kviešu plātsmaizes ar diametru 16-17 cm (tortiljas, to diametrs var būt nedaudz lielāks). Tos var aizstāt ar lavašu, pēc tam vienkārši izgriež apļus. Uz plātsmaizēm (8gab.) veicam vienu griezumu līdz vidum.

Vienmērīgi sadaliet biezpiena pildījumu (2 ēd.k.), atkāpjoties no malām un griezuma, un novietojiet jāņogas (1/8 daļu) griezuma augšpusē. Augšējo daļu pārklāj ar plātsmaizes apakšējo daļu. Tad mēs pārklājam daļu labajā pusē. Un mēs pārklājam apakšējo daļu. Izrādās skaists trīsstūris. Izmantojot šo komplektu, pildījums nekad neizplūst. Savācam visas plātsmaizes.

Biezpiena trīsstūrīšus liek veidnē un cep 180 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes. Ar šo laiku pietiks, lai pildījumā esošā ola izceptos un trijstūrīšu malas kļūtu zeltaini brūnas un nedaudz kraukšķīgas.

Ļaujiet trijstūriem nedaudz atdzist, pasniedziet un izbaudiet garšu. Salds, maigs biezpiena pildījums, iekšā skābenas ogas un virsū nedaudz kraukšķīga plātsmaize – ļoti, ļoti garšīgi. Un viņi ātri gatavojas.

5. Slinkās siera kūkas ar biezpienu

Pievieno biezpienu (400 g, 9%, iepakojumos) ar cukuru (3 ēd.k.), mannu (1 ēd.k.), skābo krējumu (1 ēd.k.) un vienu vistas olu. Ir piemērots jebkura tauku satura biezpiens. Ja biezpienam ir graudi, izberž to caur sietu. Kārtīgi samaisa un pildījums gatavs.

Par pamatu ņemam maizes kukuli. Sagriež 10 šķēlēs (apmēram 1,5 cm biezas). Pienam (1 glāze) pievieno cukuru (1 ēd.k.), karsē mikroviļņu krāsnī vai uz plīts. Maizītes šķēles ātri iemērc pienā un liek veidnē (man ir 2 mazas formiņas). Pateicoties tam, klaips cepot nepārvērsīsies par cietu, bet gan kļūs nedaudz kraukšķīgs.

Ar pirkstiem piespiež kukulīti, veidojot iedobumus pildījumam (tā veidojas pamatne ar sāniem). Ieliek biezpiena pildījumu iedobumos. Pildījumu un klaipu sānu malas ieziež ar sakultu olu un cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes. Tiklīdz klaips un pildījums ir nedaudz brūni, izņemiet tos un nedaudz atdzesējiet.

Lasi vēl: Sešas idejas kā var izmantot ananāsu mizas

Pasniedziet laiskas siera kūkas ar iecienītākajiem dzērieniem un izbaudiet garšu. Nedaudz kraukšķīga klaipu pamatne, sulīgs un maigs biezpiena pildījums – ļoti garšīgi. Garša ir maksimāli pietuvināta klasiskajām siera kūkām.

Un tikai daži cilvēki gatavo šādus ēdienus no biezpiena. Neticami garšīgi un ātri pagatavojami. Labu apetīti!!!

Leave a Comment