Mīlestība no pirmā acu uzmetiena ir ne tikai brīnišķīgākā sajūta pasaulē, šī ir arī brīnišķīga, smalka citronu kūka, kuru vienkārši nav iespējams neiemīlēt no pirmā brīža
Tā ir tikpat skaista, cik garšīga: gaiša, sulīga, atsvaidzinoša, atgādina dāsnu, karstu vasaru. Un tas ir viegli sagatavojams un neprasa daudz laika, mēģināsim to izdarīt kopā! Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Soli pa solim pagatavošanas instrukcija:
Olas uzmanīgi iesit bļodā un uzmanīgi atdaliet baltumus no dzeltenumiem. Lielāko daļu 150 gramu cukura (divas trešdaļas) pievienojiet dzeltenumiem. Ja vēlaties, šeit varat pievienot vaniļu un sākt kult dzeltenumus ar mikseri – vispirms ar mazu ātrumu un pēc tam ar lielu ātrumu.
Dzeltenumiem pievieno augu eļļu un ūdeni (abas sastāvdaļas istabas temperatūrā). Noteikti izmantojiet eļļu bez smaržas, tai nevajadzētu būt pamanāmai. To visu vēlreiz samaisa ar mikseri. Dzeltenumos iesijā miltus un cieti, pa daļām pievienojot sausās sastāvdaļas.
Samaisiet ar lāpstiņu.
Šajā posmā jūs jau varat ieslēgt cepeškrāsni, lai uzsildītu līdz 180 grādiem. Noteikti nomazgājiet miksera putotājus un nosusiniet. Sākam kult baltumus, pievienojot šķipsniņu sāls. Atkal, sākot ar maziem apgriezieniem un pakāpeniski palielinot tos. Baltumiem pievieno atlikušo cukuru. Turpiniet kult, līdz veidojas stingras putas.
Pievienojiet baltumus dzeltenumu maisījumam, vienmērīgi samaisot tos no apakšas uz augšu. Tas jādara uzmanīgi, lai baltumi nenosēstos.
20 cm diametra formas dibenu izklāj ar cepamo papīru, malas ne ar ko netauko (lai netraucē mīklai celties). Ielieciet mīklu pannā un nedaudz sakratiet, lai maisījums vienmērīgi sadalītos visā traukā.
Formu ar topošo biskvītu liek cepeškrāsnī uz apmēram 35 minūtēm un neatver durvis, kamēr uz pīrāga nav redzama skaista garoziņa.
Gatavības pakāpi pārbaudām ar koka iesmu, un, ja pēc iegremdēšanas pīrāgā tas iznāk sauss, tad mūsu biskvīts ir gatavs. Izņemam, nedaudz atdzesējam, apgriežam uz režģa un gaidām, līdz pilnībā atdziest.
Pēc tam ar nazi izbraucam gar formas malām, noņemam no biskvīta formu un papīru. Tai vajadzētu atpūsties 6-7 stundas ledusskapī. Principā var pasniegt ar tēju, pārkaisītu ar pūdercukuru, vai arī sagriezt kārtās un pagatavot kūku. Pēc šīs receptes gatavotā biskvīta kūka sanāca ļoti elastīga, pūkaina, skaista un mēreni mitra.
Pateicoties lielajam dzeltenumu daudzumam, biskvīta kūka ieguva brīnišķīgu citronu zelta krāsu. Mēs to sagriežam divās kārtās. Ir pienācis laiks pagatavot krēmu.
No 4 citroniem noņem miziņu, sarīvē tos uz smalkās rīves. Centieties nodrošināt, lai traukā, kurā tiks ieberta miziņa, nenokļūtu balta miza, jo tā ir ļoti rūgta. Tagad mums ir jāizspiež sula. Lai to padarītu vieglāku, vispirms citronus vajadzētu ielikt mikroviļņu krāsnī uz apmēram 15-20 sekundēm. Citroni kļūst mīkstāki, un sulu ir vieglāk izspiest.
Pārgrieziet citronus uz pusēm un izspiediet sulu. Tādējādi tiek iegūti aptuveni 300 ml sulas. Tas jāizkāš caur sietu, lai noņemtu mīkstumu un sēklas. Samaisa olas un cukuru, neko nevajag kult. Šeit pievienojiet cieti, samaisiet, citrona miziņu, samaisiet un ielejiet sulu. Samaisiet.
Mēs uzliekam trauku ar olām uz plīts. Ieslēdz uguni un nepārtraukti maisa. Pagatavojiet vēl pāris minūtes pēc burbuļu parādīšanās.
Krēmam vajadzētu sabiezēt.
Kad tas ir atdzisis līdz 50 grādiem, pievienojiet mīkstu sviestu. Sajauc un viss – mūsu krēms ir gatavs. Pārgriežam biskvītu divās daļās. Kūkas pamatni kārtīgi ieziež ar krēmu. Virsū liek otro kūkas kārtu un pārziež ar krēmu. Kūku dekorēsim ar citrona miziņu un rīvētu šokolādi – skaistam kontrastam. Tomēr dekoru varat izgatavot pēc saviem ieskatiem. Zaļās piparmētru lapas ļoti skaisti izskatīsies uz dzeltenas kūkas.
Lasi vēl: Konditorejas šefpavārs nosauc 5 galvenās kļūdas mīklas gatavošanā
Šeit ir gatavs mūsu konditorejas šedevrs! Ievietojiet to ledusskapī, lai ļautu tam uzsūkties, “atpūsties” un nostabilizēties, pirms to baudīs jūsu viesi. Vai nav skaisti un garšīgi? Es gribu uzreiz izmēģināt kādu gabalu! Noteikti sagatavojiet šādu kūku svētkiem vai nedēļas nogalei, jūsu mīļie būs patiesi sajūsmā! Labu apetīti!