Ābolu kūka – trīs labākās un vienkāršākās receptes vienkopus

2. Ābolu kūka “Maigums”

Viegli pagatavojama, ļoti skaista un garšīga ābolkūka ar mīksta bezē cepurīti un patīkamas tekstūras drupačiņām.

 

ābolu kūka

Sastāvdaļas:

4 āboli3 olas2 glāzes miltu1,5 glāzes cukura

200 g sviesta

pustējkarote cepamā pulvera

 

Pagatavošana:

Olu dzeltenumus sakuļ ar pusglāzi cukura un mīkstu sviestu.

Tad pievieno miltus, kuros iemaisīts cepamais pulveris.

Visu samaisa un samīca, līdz mīkla nelīp pie rokām.

Aptuveni 1/3 mīklas nogriež un ieliek ledusskapī. Ja grib, pat saldētavā – jo vajag, lai tā tiešām ir auksta.

Atlikušo mīklu vienmērīgi izklāj veidnē ar noņemamām maliņām.

Mīklai jābūt arī uz malām, ne tikai apakšas. Drusku sabaksta ar dakšiņu, lai cepoties neuzpūšas.

Pa virsu uzrīvē nomizotus ābolus, kam izņemtas serdes.

Olu baltumus saputo ar atlikušo glāzi cukura, līdz tas ir stingrs.

Saputoto masu pārlej āboliem.

Un pa virsu uzrīvē auksto mīklu no ledusskapja.

Cep 200 grādos apmēram 30 minūtes.

 

3. Ābolu kūka, kas pati kūst mutē

ābolu kūka

Sastāvdaļas:

milti – 2 glāzes.
āboli – 1 kg.
sviests – 150 gr.
krējums – 0,5 glāzes
soda – 1/2 tēj. kar.
ābolu etiķis – 1 tēj. kar.
cukurs – 1 glāze
olas – 1 gb.

Lasi arī: Ķirbju kūka – 2 labākās receptes: ar iebiezinātu pienu vai apelsīnu

Pagatavošana:

Izsijāt miltus un sajaukt ar mīkstu sviestu.

Ieliet miltos 0,5 glāzes ūdens un kārtīgi samaisīt.

Pievienot mīklai ar ābolu etiķi sajaukto sodu (Vairumu varētu izbrīnīt etiķa nepieciešamība, bet tieši tas vajadzīgs, lai mīklas kārtām piešķirtu patīkamo kraukšķīgumu, tāpēc nevajadzētu izvairīties no tā pievienošanas. Šeit derēs dažādi etiķi –  ābolu, vīna vai kādu citu augļu etiķis. Lietpretēji raksta, ka etiķa vietā visai labi derēs arī šļuka citronu sulas)! Visu kārtīgi samīcīt, mīklai jābūt mīkstai, lai nelīp pie rokām.

Ābolus nomizot, izņemt serdi, un sagriezt plānās daiviņās. Izrullēt mīklu un liek ietaukotā formā, tad mīklu noklāt ar ābolu daiviņām.

Krēmam: sajaukt 1 glāzi skābā krējuma, 1 glāzi cukura, olu un 2 ēd. kar. miltu, visu sajaukt ar mikseri. Sanāk šķidrs krēms.

Krēmu uzliet mīklai ar āboliem un likt ceptie uz 200 grādiem apmēram 45-50 minūtes. Atdzesējiet pīrāgu un virsū uzbērt pūdercukuru.

Labu apetīti!

 

Arī gardi: Ātri pagatavojama un ļoti garšīga ābolu kūka “Sliņķīte”: sulīga, apetītelīga! SPIED ŠEIT, lai uzzinātu recepti! 

 

Leave a Comment