Āgenskalna tirgus aicina jauniešus uz bezmaksas darbnīcām par medijpratību un kritisko domāšanu no 17.oktobra līdz 28.novembrim

Četru bezmaksas darbnīcu laikā no 17.oktobra līdz 28.novembrim kopā ar pasniedzēju un pilsonisko aktīvisti Lindu Curiku un Vācijas vēstniecību Latvijā Āgenskalna tirgus Jauniešu stacijā būs iespēja ielūkoties ziņu un dezinformācijas veidošanas virtuvē, iemācīties atpazīt kvalitatīvu žurnālistiku, veidot argumentētu viedokli, kā arī diskutēt bez aizspriedumiem un stereotipiem.

Šīs zināšanas noderēs gan studiju procesā, gan ikdienā, iegūstot informāciju par sabiedrībā notiekošo un diskutējot ar saviem draugiem.

17.oktobrī plkst.19.00 “Sliktas ziņas: ar ko atšķiras mediji?”: būs iespējams uzzināt, kā atšķiras mediji un kā noskaidrot, kuriem no tiem var uzticēties un kā atšķirt ziņu no viedokļa. Darbnīca palīdzēs ne tikai labāk lietot un atrast informāciju, bet arī kvalitatīvāk piedalīties diskusijās un veidot savu viedokli.

31.oktobrī plkst.19.00 “Stereotipi un aizspriedumi”: tiks runāts par aizspriedumiem – gan atklātiem, gan slēptiem, kuri ir ikvienam cilvēkam. Kā stereotipi ietekmē to, kā redzam sevi, savu ķermeni un tos, kas ir ap mums? Kā tas ietekmē to, kā citi cilvēki mūs vērtē, un vai ir veidi, kā mēs šo situāciju varam uzlabot?

14.novembrī plkst.19.00 “Loģikas kļūdas”: notiks diskusija par to, kas ir loģikas kļūdas un kā tās atšķirt. Darbnīcas laikā tiks gūta teorētiska izpratne par loģikas kļūdām, kā arī caur praktiskiem uzdevumiem un pārbaudījumiem attīstīta spēja atpazīt loģikas kļūdas ikdienā.

28.novembrī plkst.19.00 “Sazvērestības teorijas”: apspriedīsim, kāpēc cilvēki tic sazvērestības teorijām, un vai tiešām visas sazvērestības teorijas ir muļķības. Šajā darbnīcā notiks saruna par to, kādā veidā runāt ar draugiem un tuviniekiem, kas uz tām uzķērušies.

Āgenskalna tirgus veido jauniešiem draudzīgu vidi, kur satikt dažādu nozaru profesionāļus, apgūt jaunas prasmes un attīstīt un īstenot idejas. Darbnīcu cikls notiek kopīgā projektā ar Vācijas vēstniecību Latvijā un Rīgas Stradiņa universitāti par jauniešu mediju telpas veidošanu tirgū.

Dalība bez maksas. Darbnīcas notiks Jauniešu stacijā 2. stāvā. Dalībnieki, kas būs apmeklējuši visas četras darbnīcas, saņems sertifikātu.

Darbnīcu norisi atbalsta Vācijas vēstniecība Latvijā.

COMMENTS

Leave a Comment