Aiz harēma durvīm: kāda ir arābu sievu reālā dzīve?

5. Poligāmija

Lai arī islāms atļauj 4 sievas, lielākā daļa laulību arābu valstīs ir monogāmas. Tomēr, ja vīrietis vēl ņem par sievu citu sievieti, ir noteikti noteikumi.

Lasi arī: Vai esat pārliecināti, ka krāpt savu mīļoto ir droši?

Sievām vajadzētu būt vienādi nodrošinātām: mājām jābūt vienlīdz ērtām, un dāvanām jābūt vienādās vērtībās, un sievām ir jāpieņem vienai otru. Šajā gadījumā pirmā sieva vienmēr paliks vissvarīgākā, un pārējās sievas viņai paklausīs.

4. Laulības šķiršana

Saskaņā ar vecajām tradīcijām vīrietis, lai iegūtu laulības šķiršanu, trīs reizes pieprasa teikt: “Es dodu jums šķiršanos!”. Pēc tam sievai ir atļauts kādu laiku palikt mājā, lai pārliecinātos, ka viņai nav iestājusies grūtniecība, šajā laikā, ja vīrs vēlas viņu pieņemt atpakaļ, viņš var.

Lasi arī: 11 pazīmes, kas norāda uz to, ka mīļotais būs uzticīgs

Bet tas darbojas tikai 3 reizes. Pēc trešās šķiršanās viņam nav atļauts precēties. Sievietes arī var pieteikties laulības šķiršanai, ja vīrs to nenodrošina. Bet tas ir ļoti grūts uzdevums, un šāda laulības šķiršana nav vēlama vispār.

3. Sieviešu tiesības

Arābijas sievietes bija vienas no pirmajām, kas pēc vēlēšanās iegādājās tiesības apprecēties, uzsākt laulības šķiršanu un iegūt savu īpašumu. Tas notika 7. gadsimtā, kad sievietēm no citām valstīm nebija šādu iespēju.

Islāma likumi uzskatīja laulību starp vīrieti un sievieti kā līgumu, kas tika atzīts derīgs tikai tad, kad abi partneri parādīja savu piekrišanu.

Lasi arī: Jūsu komforta zona, ņemot vērā Zodiaka zīmi

Turklāt dažādās arābu valstīs tiek piemēroti dažādi likumi, piemēram, AAE visas pludmales, ūdens parkus un skaistumkopšanas salonus reizi nedēļā rezervē tikai sievietēm. Tajā pašā laikā arābu sievietēm vienmēr jāsaņem sava vīra atļauja pirms kaut ko darīt.

2. Apģērbi

Attiecībā uz apģērbu, arābu sievietēm vienmēr vajadzētu apsegt visu ķermeni ar brīviem apģērbiem un valkāt hidžabu. Viņi var valkāt vienalga ko zem šī brīvā apģērba: mini svārkus, džinsus un šortus.

Lasi arī: Vārdi, kurus ir noderīgi teikt pie spoguļa, lai piesaistītu veiksmi un mīlestību

Kuveita ir vienīgā arābu valsts, kurā sievietes uz ielas valkā Eiropas drēbes. Tomēr tām jābūt pieticīgam un piemērotam. Bet joprojām ir daudzas valstis, kurās joprojām tiek stingri ievērotas vecās tradīcijas.

1. Izglītība un darbs

Ja sieviete vēlas, viņa var turpināt izglītību. Patiesībā viņa var arī ceļot uz ārzemēm, lai iegūtu augstāko izglītību. Turklāt, lai gan visās mājsaimniecības darbībās ir tikai sievietes, dažās valstīs viņa var saņemt palīdzību no kalpones.

Kas attiecas uz karjeru, viņām var būt dažādas amata vietas: no līderiem līdz administratīvām lomām vai pievienoties Pol***jas rangam, bet viņām jāsaņem atļauja no sava tēva vai vīra veikt kādu darbu.

Avots

Leave a Comment