Apelsīnu kēkss: smaržīga un garda ziemas deserta recepte

Aromātisks un mīksts kēkss ir lieliski piemērots ar tēju. To ir viegli pagatavot, un recepte būs piemērota pat iesācējiem.

Brīvdienas ir laiks, kad būt kopā ar ģimeni un iepriecināt savus tuviniekus ar kaut ko īpaši garšīgu. Mēs iesakām pagatavot apelsīnu kēksu, kas piepilda māju ar neticami maigu aromātu un iznāk ļoti garšīgs.

Sastāvdaļas:

Milti – 200 g

Sviests – 150 g

Cukurs – 130-150 g

Olas – 3

Apelsīns – 1

Vaniļas cukurs – 10 g

Cepamais pulveris – 10 g

Lasi vēl: Cienījama dāma ko tādu neatļautos: 3 frāzes, kas atklāj prastu sievieti

Pagatavošanas metode:

Sviestu istabas temperatūrā saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Masu jākuļ tik ilgi, līdz tā kļūst gaiša. Pievieno pa vienai olai, pēc katras olas labi saputo.

Sarīvē apelsīna miziņu, izspiež sulu un visu iejauc mīklā. Samaisīt. Iesijā miltus un cepamo pulveri un viegli samaisa līdz viendabīgai masai. Ievietojiet veidnē (ja tā nav silikona, tad izsmērējiet ar eļļu un pārkaisiet ar miltiem) un cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 25-30 minūtes.

Kad kēksiņš ir atdzisis, izņemiet to no veidnes. Gatavu kēksu var viegli pārkaisīt ar pūdercukuru.

 

Leave a Comment