Apelsīnu mizas vērtīgās īpašības! Nemet ārā mizu!

GATAVOJAM AR CITRUSAUGĻU MIZĀM

Ēteriskajām eļļām, ar ko ir bagāti apelsīni, piemīt pretmikrobu un pretiekaisuma īpašības. Ēst apelsīnu mizas, būs noderīgi cilvēkiem ar lieko svaru, jo citrusaugļu ēteriskās eļļas neitralizē holesterīna lieko daudzumu.

Galvenais askorbīnskābes krājums atrodas mizā, nevis uz apelsīna mīkstuma. Tas ļauj runāt par imūnsistēmas stiprināšanu un antioksidantu ietekmi uz ķermeni. Tēja, pagatavota no apelsīna mizas, rada sasilšanas un pretsaaukstēšanās efektu.

LASI ARĪ: Kuras Zodiaka zīmes kļūs bagātas 2019. gadā

Kā saglabāt mizu
Lai sagatavotu mizu nākotnei, jūs varat noņemt to no vairākiem augļiem un iesaldēt ledus kubu tvertnē. Katrs kubs būs apmēram divas karotes mizas, tāpēc būs ērti to izmantot.

Garozas var žāvēt cepeškrāsnī, tad uzglabāt burkā vai sasmalcināt pulverī un pievienot kokteiļiem un pašmāju vitamīnu maisījumiem.

Citrusu garšvielas
Jūs varat izžāvēt citrona mizas, sasmalcināt tās pulverī, samaisīt ar sāli un melnajiem pipariem un izmantot kā pikantu garšvielu.

Aromātiskā tēja
Klasiska melnā tēja gūs labumu no apelsīna mizas aromāta. Nedaudz vairāk krustnagliņas, un jūs iegūstat ekskluzīvu dzērienu.

KOSMĒTISKIE LĪDZEKĻI NO CITRUSU MIZĀM

Ja jums ir taukaina āda, apelsīnu miza ir labs profilaktisks līdzeklis. Pīlings padara ādu mīkstu un gludu, līdzsvarotu un samazina eļļainību.

Apelsīnu eļļām ir nomierinoša iedarbība, tās var droši izmantot, nomierinošām un relaksējošām vannām un inhalācijām bezmiega un nervu pārpūles gadījumā.

LASI ARĪ: Kā pareizi kopt sejas ādu, kad ārā sals

Ķermeņa skrubis
Jums būs nepieciešams 3/4 tases granulēta cukura, 4 ēdamkarotes mandeļu eļļas, 1 karote olīveļļas un viena apelsīna garoza. Sarīvējiet apelsīnu mizas uz ļoti smalkas rīves, sajauciet ar cukuru un pēc tam pievienojiet eļļu. Iegūto maisījumu var izmantot kā dabisku ķermeņa skrubi. 


Zobu pasta zobu tīrīšanai un balināšanai
Pievienojiet mizas zobu pastai vai vienkārši noslaukiet zobus ar svaiga apelsīna mizas iekšpusi. Tas stiprinās zobus un palīdzēs noņemt dzelteno zobakmeni. Šīs metodes speciālisti apgalvo, ka tas ir pilnīgi drošs un neietekmē zobu jutīgumu.

LASI ARĪ: Sejas maskas katrai dienai

CITRUSU MIZAS MĀJĀM, ĢIMENEI

Apelsīnu svece
Lai to izveidotu, jums ir nepieciešams apelsīns, olīveļļa un nazis. Noņemiet mizu no apelsīna, mēģinot nesabojāt tā “asti”, jo tā būs dakts. Tad ielej eļļu garozā, kārtīgi ieeļļo dakti un aizdedzina.

Gaisa atsvaidzinātājs mājām
Paņemiet mizu no diviem apelsīniem, 1 ēdamkaroti vaniļas ekstrakta, karoti maltu krustnagliņu un 3 kanēļa stienīšus. Piepildiet katliņu ar ūdeni ar divām ēdamkarotēm etiķa, pievienojiet atlikušās sastāvdaļas, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāriet, līdz maisījums sāk atdot aromātu.

Šāda dabīga atsvaidzinātāja priekšrocības ir acīmredzamas: tas ir lēts, dabisks un palīdz ne tikai izplatīt patīkamu aromātu, bet arī mitrināt gaisu.

REDAKCIJAS PADOMS

Apelsīnu pārdevēji var glabāt šos augļus dažādās ķimikālijās, lai nodrošinātu labāku uzglabāšanu. Tāpēc ir ļoti svarīgi rūpīgi mazgāt tos ar ziepēm vai sodu, pirms izmantojat garozas.

avots: takprosto

Leave a Comment