Apelsīnu mizas vērtīgās īpašības! Nemet ārā mizu!

Miljoniem cilvēku visā pasaulē sāk rītu ar apelsīnu vai apelsīnu sulu, jo tas satur daudz vitamīnu un ir viens no noderīgākajiem augļiem.

Bet mēs nevilcināmies izmest apelsīnu mizu atkritumos bez jebkāda pamatojuma. Mēs pastāstīsim daudz noderīgas lietas, kur izmantot apelsīnu, mandarīnu, laima un citronu mizas, sākot no tīrīšanas līdz ķermeņa skrubjiem.

LASI ARĪ: 5 fakti, kas tev obligāti ir jāzina par avokado sēklām!

Apelsīnu miza

Kā izrādījās, tad miza apelsīniem un citiem citrusaugļiem satur vielu D-limonēns vai limonēns (90% ar ēteriskām eļļām), kuram ir patīkama smarža, un ir veiksmīgi izmantojams tīrīšanai, attaukošanai un dažādu virsmu dezinfekcijai.

Citrusu mizām ir arī antibakteriālas īpašības. Tā nogalina baktērijas un pelējumu, palīdz noņemt ziepes un minerālvielas.

TĪRĀM AR CITRUSAUGĻU MIZĀM

Citrusu etiķis

Etiķis var attīrīt daudzus piesārņojumus, bet ne visiem patīk savdabīga smarža. Stiprināt etiķa tīrīšanas īpašības un atbrīvoties no smaržas, palīdzēs apelsīnu miza.

Ielieciet citrusaugu mizas burkā, pārklājiet ar etiķi, aizveriet un atstājiet uz nedēļu. Pēc tam citrusaugu etiķi ielej pudelē ar smidzināšanas sistēmu un izmantojiet to kā universālu tīrītāju.
Bez traipiem
Ievietojiet trauku mazgājamā mašīnā citronu mizas, un uz jūsu glāzēm un stikla šķīvjiem vairs neparādīsies ziepju traipi.

Iztīriet mikroviļņu krāsni
Ielieciet apelsīnu mizu bļodā un ielejiet glāzi ūdens. Ievietojiet mikroviļņu krāsnī 7 minūtes maksimāli, pēc tam to tikai izslaukiet ar auduma lupatu no iekšpuses. Cepeškrāsns tīrīšanai varat izmantot arī citronu.

LASI ARĪ: Fakti, kas tev obligāti jāzina par mandarīnu mizu!

Minerālu nogulsnes
Lai notīrītu vannas istabā esošos minerālu nogulsnes, jums ir nepieciešama citrona miza. Uzlieciet uz tās sāli un izmantojiet to kā skrubi dušas sienām un durvīm.

Attīrām smalcināšanas dēli
Lai attīrītu dēli, uz kuras jūs grieziet produktus, uzberiet nedaudz sāls un noslaukiet to ar citrusaugļu mizu. Pēc tam nomazgājiet dēli un noslaukiet.

Turpini lasīt nākošajā lapā…

Leave a Comment