Astronomi ir atraduši pundurplanētu, kas atrodas tālāk par Plutonu

Astronomija nestāv uz vietas. Zinātnieki turpina pētīt mūsu mājas – saules sistēmu. Nesen tika atklāta planēta, kas atrodas maksimāli zināmā attālumā no Saules.

Attālums astronomijā netiek mērīts ar kilometriem vai metriem, bet ar īpašām lielām mērvienībām, piemēram, gaismas gadu, vai astronomisku vienību. Astronomijas vienība, kas atbilst Saules sistēmas standartiem, ir ideāls veids, kā noteikt objektu attāluma pakāpi.

LASI ARĪ: Pāvela Globas finanšu horoskops 2019. gadam – jāievēro piesardzība pieņemot svarīgus lēmumus!

Planētas atklāšana notika pavisam nesen. Astronomi no ASV jau sen meklēja pēdas un pierādījumus par jaunas planētas pastāvēšanu. Viņa tika nosaukta par 2018 VG18. Kamēr galīgais planētas nosaukums nav dots: to vienkārši sauc par “tālo”.

Lai saprastu, cik tālu planēta ir, jums ir jāsaprot, cik tālu mēs esam no Saules. Zeme ir 150 miljoni kilometru attālumā no Saules. Šī ir viena astronomiska vienība. Plutons, kas ilgu laiku bija vistālākais punduris, atrodas vairāk nekā 30 astronomisko vienību vai 5 miljardu kilometru attālumā. Tas ir diezgan daudz, bet salīdzinājumā ar jauno planētu – pa rokai.

LASI ARĪ: Retrograda planētas 2019. gadā – ietekmēs likteni!

Nesen atklātā planēta “Tālā” atrodas aptuveni 120-130 astronomisko vienību attālumā. Runājot par kilometriem, tas ir aptuveni 18-20 miljardi. Šis attālums nav piemērots galvai. Šī mazā planēta, kas ir gandrīz piecas reizes mazāka par Plutonu un septiņas reizes mazāka par Mēnesi, aizņem vairāk nekā tūkstoš gadu, lai apvērstu ap Sauli.

Astronomi sākotnēji meklēja nevis šo planētu, bet tā saukto „Planētu X”, ar kuru ir saistītas daudzas astroloģiskās prognozes. Tam vajadzētu atrasties daudz tuvāk Zemei, ja tic aprēķiniem, tā kā “Tālā” tā nav.

avots: dailyhoro

Leave a Comment