Atgūsti iekavēto: Lietas, kas noteikti bija jāizmēģina jaunībā! #2 ir īsts izaicinājums!

1. Lasi grāmatas

Books-books-to-read-33242884-500-345

 

Kad Tu mācījies skolā un pēc tam kaut kur citur, vecāki un citi gudri pieaugušie noteikti mudināja Tevi vairāk lasīt, apgalvojot, ka vēlāk jau tam nebūs laika! Tu, protams, tam neticēji, bet nu arī ir pienākusi tā pati pieaugušo dzīve un Tev tiešām trūkst laika, lai lasītu grāmatas! Pat dodoties atvaļinājumā un paņemot līdzi kādu biezāku grāmatu, Tu atgriezies ar grāmatzīmi 15. lappusē, bet atvaļinājums jau ir beidzies! Tu lasi tikai to, kas ir saistīts ar Tavām darba lietām, bet saņemies, sāc lasīt grāmatas, kam nav nekāda sakara ar Tavu darbības sfēru, jo drīz vien Tu atklāsi, ka tā patiesībā ir liela bauda, kuru kaut kādu iemeslu dēļ biji sev liedzis!

2. Ej uz ballītēm, kurās nevienu nepazīsti

alcohol-kiss-love-party-hard-Favim.com-1005805

Tā ir vēl viena lieta, kuru tomēr daudz vieglāk bija piedzīvot studiju laikos – Tu ierodies ballītē ar savu draudzeni, kurai ir galvassāpes un viņa ātri nozūd, bet Tu paliec viena sabiedrībā, kurā nevienu nepazīsti. Lūk, tur arī sākas visi piedzīvojumi, par kuriem nav kauns ( vai arī tomēr ir ) atcerēties – negaidītas iepazīšanās, jauni sakari un interesanta pieredze, kas rodas, kad izmet sevi no komforta zonas! Jo vecāki mēs kļūstam, jo grūtāk mums ko tādu piedzīvot, taču – pietiek tik cieši turēties pie kādas noteiktas cilvēku grupas! Sāc apmeklēt mežonīgas ballītes vai izvēlies sev tādu hobiju, ar kuru neviens no Tavām paziņām nenodarbojas – riskē, jo pēc tam noteikti būs ko atcerēties!

3. Pamēģini visus alkoholiskos dzērienus 

f4974a77397f6abaa440bd4b3ba5402f

Īpaši tas attiecas uz tiem, kas, attopoties bārā, katru reizi izvēlējās vienu un to pašu dzērienu, jo tas taču bija tik droši un citu neko jau nevarēja atļauties, bet tagad taču Tu vari atļauties tik daudz kvalitatīvu dzērienu – pārstāj pasūtīt vienu un to pašu, pakāpeniski pamēģini visu, ko vari, lai nenovecotu, nezinot, kas Tev īsti patīk un garšo!

4. Melo ar baudu

103e5c38-02ef-11e3-b671-3763d63354b0_551325573--646x363

Jaunībā ir tā – meli, kas sagādā baudu un meli, kas dod kaut kādu labumu, bet tagad, kad esi pieaudzis cilvēks – Tu melo sev, ka nemelo vispār vai arī melo ļoti svarīgos jautājumos, piemēram, darba sapulcēs, Tu taču melo! Ja melo, tad vajag pa lielam, jo meli ir arī tāda nekaitīga izklaide, kura ir ļoti populāra jaunībā, kas izdomā, ka notēlosi bufetnieci vai samelosi profesoram, ka lifts nestrādā! Vai nu Tev tas izdevās ļoti labi, vai arī tomēr biji viens nu klusajiem, kas šādas izdevības paālēties jaunībā laida garām, tad nu ir pēdējais laiks atgūt iekavēto! Jā, Tu esi pieaudzis cilvēks, bet tas jau neaizliedz Tev pielietot melus, kas ir balti un pūkaini, lai pajokotos, un pats galvenais – neviens pat neiedomāsies, ka Tu to varētu izdarīt!

5. Neguli

party-all-night

Ak, tie brīnišķīgie laiki, kad esi tik jauns, ka vari negulēt 24 stundas, doties pastaigā, uzvesties apkaunojoši, bet pēc tam vēl nokārtot eksāmenu un dabūt visnotaļ augstu vērtējumu! Studiju gados mēs visi kaut ko tādu varējām, jo kaut kā visi stāsti, kas ir pārstāstīšanas vērti, vienmēr sākas ar – “mēs negulējām trīs dienas”! Īpaši ironiski pieaugušie Tev pateiks, ka arī tagad tā var, jo diena paiet darbā, vakars ar ģimeni, bet nakts – feisbukā! Kad Tu pēdējo reizi vismaz diennakti negulēji?! Tu neesi tam par vecu, vienkārši atrodi vecos draugus no studiju laikiem vai arī sarīko kaut ko tādu ar jaunajiem, un Tu iegūsi neaizmirstamu pieredzi un atmiņas! Ja studiju laikā bijis tas, kas nakti pirms eksāmena atteicās no visa šī, lai izbaudītu miegu, tad tas Tev varētu būt īpaši svarīgi, tāpēc izmēģini to kaut reizi dzīvē! Pieaugušajam ir diezgan grūti tam noticēt, bet – negulēt ir tikpat neaprakstāmi patīkami kā gulēt!

 

Leave a Comment