Ātrā ābolkūka uz kefīra bāzes

Mīklai uz mazas uguns katliņā izkausē sviestu, pēc tam pievieno cukuru un kefīru. Atsevišķā bļodā kviešu miltiem pieber sodu un kurkumu. Abas masas sajauc kopā un izmaisa ar karoti.
Sastāvdaļas:

• 900 g saldu ābolu

• 135 g sviesta

• 140 g cukura

• 300 ml kefīra

• 150 g kviešu miltu

• ½ tējkarotes sodas

• Naža gals kurkumas

Drumstalām

• 110 g kviešu miltu

• 100 g cukura

• 110 g sviesta

Lasi arī: 5 pazīmes, kas norāda uz sliktu vīrieti: stāsta oficiants

Mīklai uz mazas uguns katliņā izkausē sviestu, pēc tam pievieno cukuru un kefīru. Atsevišķā bļodā kviešu miltiem pieber sodu un kurkumu. Abas masas sajauc kopā un izmaisa ar karoti – mīklai jābūt tik biezai kā skābajam krējumam. Ļauj, lai 15 minūtes sabiezē. Pa to laiku nomizo ābolus, izņem serdes un tos sagriež astoņās daļās. (Ja miziņas ir plānas, tās var atstāt.) Cepampannu ieziež ar eļļu, pārkaisa ar miltiem un ielej mīklu. Virsū kārto ābolus. Drumstalām sajauc kopā visas sastāvdaļas – to dara ar pirkstu galiem, lai veidojas nevis mīkla, bet drupačas. Tās uzkaisa āboliem un kūku cep +190 °C aptuveni 25–30 minūtes, līdz zeltaini brūna.

Avots:

COMMENTS

Leave a Comment