Atradu veidu, ka glābt vistu, kuru aizmirsu pagatavot iepriekšējā dienā

Ķiploku marināde. Nomizo sešas ķiploka daiviņas. Vistas gabaliņiem izveido “kabatas” un tajās ievieto trīs ķiploka daiviņas sasmalcinātas daiviņas. Ar ķiplokspiedi izspiež atlikušās trīs daiviņas, pievieno nedaudz maltu piparu, sāli un visas aromātiskās garšvielas. Ar šo pastu kārtīgi ierīvējiet vistu. Ielieciet to bļodā, pievelciet ar pārtikas plēvi un atstājiet ledusskapī uz pāris stundām.

Ogles. Tas ir spēcīgs absorbents, kas viegli novērš nepatīkamo gaļas smaku. Uzsildiet ogles metāla bļodā. Ielieciet vistas gabalus karstās oglēs un pārklājiet ar ciešu vāku. Noteikti noņemiet to no uguns, lai vista nepiedeg. Atstāj uz apmēram stundu.

Nepatīkama smaka vistai: citi veidi kā atbrīvoties

Sāls sālījums. Litrā ūdens atšķaida divas ēdamkarotes sāls. Var pielikt ogles gabaliņu, bet derēs arī bez tās. Iemērciet vistu šajā sālījumā un ļaujiet tai atpūsties vismaz trīs stundas.

Garšvielu marināde. Traukā sajauc aromātiskās garšvielas, nedaudz cukura un sāli. Vistu kārtīgi ierīvē ar sagatavoto maisījumu. Ļaujiet tai pastāvēt stundu. Nav obligāti jāliek ledusskapī

Etiķa marināde. Etiķis palīdzēs ne tikai noņemt no gaļas sasmakušo smaku, bet arī padarīs to maigāku. 100 ml etiķa atšķaida 50 ml ūdens. Jūs varat lietot jebkuru etiķi. Traukā izspiež dažas ķiploka daiviņas, pārlej ar ēdamkaroti olīveļļas un garšvielām. Visu kārtīgi samaisa un iemērc vistu šajā marinādē. Ļaujiet viņai marinēties apmēram stundu.

Lasi arī: Numeroloģiskā prognoze nedēļai no 2023. gada 19. līdz 25. jūnijam – vārdi un domas kļūs par galveno metodi cīņā par panākumiem

Lasi arī: Kurmji atkal uzrakuši visu dārzu? Kā ar vienkāršas metodes palīdzību tikt vaļā no kurmjiem.

Sinepju marināde. Sinepes ir daudzpusīga gaļas garšviela. Tas arī lieliski novērš sēnīšu smakas. Ieziediet putnu no visām pusēm ar sinepēm. Liek gabaliņus bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi. Liek ledusskapī uz vismaz trīs stundām. Ja iespējams, atstāj marinēties visu nakti.

Jogurts. Visi piena produkti spēj novērst nepatīkamo smaku. Turklāt tā ir brīnišķīgi maiga marināde. Lai to pagatavotu, vajadzēs 200 ml jogurta, ēdamkarote citrona sulas, dažas smalki maltas ķiploka daiviņas, 2 ēdamkarotes koriandra un kurkuma. Visu kārtīgi samaisa un ar šo marinādi pārlej vistas gabaliņus. Liek ledusskapī uz stundu.

Citronu marināde. Etiķa vietā varat izmantot citronu sulu vai citronūdeni. Lai pagatavotu citronūdeni, vienu citronu sagriež un pārlej ar aptuveni 400-500 ml ūdens, pievieno šķipsniņu sāls. Šajā marinādē iemērciet vistu apmēram uz 20-30 minūtes.

Mēs ceram, ka šie vienkāršie triki palīdzēs jums izglābt vistu un pagatavot gardu ēdienu. Kādas dažas sliktas smakas novēršanas metodes jūs ziniet? Dalieties komentāros zem šī ieraksta!