Atslodžu dienu kalendārs gadam. Katrā mēnesī – savi diētiskie ēdieni

dieta

Janvārī – biezpiens. Dienas laikā jāapēd 400 g liesa biezpiena vai jogurta. Gan vienam, gan otram var uzdzert pienu vai mežrozīšu novārījumu.

Februārī – gaļa. Liesa vārīta vistas krūtiņa, liellopu vai teļa gaļa. Vēlams bez sāls. Vakarā kā piedevas var apēst dārzeņu salātus. Iespējami vairāk jādzer (piemēram, zaļo tēju).

Martā – sulas. Tikai svaigi spiestas. Dienas laikā jāizdzer aptuveni 2 litri dažādu sulu (izņemot vīnogu): burkānu, ķirbju, ābolu u.c.

Aprīlī – zivis. Dienas laikā jāapēd 300-350 g vārītas zivs (der jebkura). Piedevās – vārīti dārzeņi. No rīta drīkst izdzert tasīti kafijas bez cukura.

Maijā – piens. Dienas norma – 2 litri kefīra vai rūgušpiena.

Jūnijā – gurķi. Jāapēd ir 1,5 kg svaigu gurķu, vēlams bez sāls.

Lasi arī: As**sgrupu diēta: nav jāskaita kalorijas, vien jāizvēlas pareizie produkti

Jūlijā – ogas. Tās var būt jebkuras. Dienas norma – 1,5 kg.

Augustā – āboli. Dienas laikā jāapēd 1,5 kg cepeškrāsnī cepti vai svaigi āboli.

Septembrī – arbūzi. Arbūzu atslodzes dienā var ēst, cik tīk.

Oktobrī – salāti. Visām ēdienreizēm izmanto 1,5-2 kg dažādu dārzeņu (lapu salātus, kāpostus, burkānus, tomātus, papriku u.c.). Pārliet pagatavoto porciju var ar augu eļļu vai dabisko jogurtu. Pavisam nedaudz var pievienot arī sāli.

Novembrī – dārzeņi. Maltītēm gatavo jebkuru dārzeņu (kabaču, kartupeļu, burkānu, biežu u.c.) sautējumu, taču kopēja, dārzeņu daudzumam jābūt 1,5 kg robežās. Var izdzert dažas tasītes tējas.

Decembrī – apelsīni. Atslodzes dienā var ēst jebkurus citrusaugļus. Galvenais, to nedrīkst būt vairāk par 2 kg.

Leave a Comment