- Tomāti
Ir daudz rakstu, kuros stāsta par to, ka tomāti zaudē savu garšu, ja tos uzglabā ledusskapī. Speciālisti uzskata, ka tomātus ideāli uzglabāt temperatūrā no +12 līdz +20 grādiem. Saprotams, ka pilsētā vasarā telpās ir daudz augstāka temperatūra, tādēļ tomāti sāk bojāties. Ja nepieciešams tomātus uzglabāt ilgāk, ieteicams tos turēt ledusskapja apakšējā plauktā ar zaļumu uz augšu.
- Mitrums
Pārliecinieties, ka vietā, kur turēsiet dārzeņus, nav pārāk liels mitrums. Lai novērstu to, vietā, kur uzglabāsiet dārzeņus, ielieciet mitrumu uzsūcošu materiālu, piemēram, papīra dvieļus.
- Banāni
Lūk, banānus ledusskapī glabāt gan nevajag. Lai izvairītos no banānu apbrūnēšanas, ieteicams banānu ķekaram ar pārtikas plēvi sasiet kopā galus.
- Ko drīkst un ko nedrīkst turēt kopā
Aprikozes, melones, mango, plūmes, bumbieri, tomāti – produkti, kas izdala etilēnu, bet āboli, baklažāni, kartupeļi, burkāni un brokoļi etilēna klātbūtnē ātrāk bojājas, tāpēc šos produktus ieteicams turēt atsevišķi.
- Avokado
Tie, kas mīl taisīt salātus no avokado, lieciet aiz auss – avokado, kas nav gatavi, jātur papīra maisiņā istabas temperatūrā, līdz tie pilnībā nogatavojušies. Tikai tad drīkst tos turēt ledusskapī, ietītus pārtikas plēvē.
- Sīpoli un ķiploki
Abi divi produkti, kas ļoti bieži tiek izmantoti visdažādāko ēdienu pagatavošanā un cīņā ar dažādām infekcijām, nedrīkst ilgi uzturēties gaismā, tādēļ glabājiet tos tumšā plauktā vai arī papīra maisā, kurā ir pāris atverītes.
- Āboli un kartupeļi
Ja šos abus glabā kopā, tie ilgāk turēsies svaigi.
- Ziedkāposti un brokoļi
Šiem dārzeņiem nepieciešams mitrums. Ietiniet tos mitrā drāniņā, taču neaizskariet ar to dārzeņa ziedošo daļu. Varat tos uzglabāt arī ūdens traukā.
- Ūdens
Ja augļi paredzēti ilgai stāvēšanai, tad nemazgājiet tos.
- Vīnogas
Vīnogas vislabāk uzglabājas plastmasas maisiņā, kurā ir nelieli caurumiņi.
- Persiki
Glabājiet persikus ledusskapī, taču centieties tos nelikt virsū citu citam. Vietas, kurās tie saskaras, ļoti ātri sāk bojāties.
- Selerija
Ietiniet selerijas sakni folijā, tādā veidā tiek ilgāk saglabāta smarža.
- Zaļumi
Pētersīļi, dilles, baziliks – visos šos zaļumus pēc iegādes sašķirojiet un izmetiet sabojātās lapiņas vai stiebriņus. Nogrieziet to kātu galiņus un ielieciet ūdenī. Tādā veidā zaļumi saglabāsies svaigi un aromātiski vēl 1,5 nedēļas.
- Salātu lapas
Pēc salātu lapu iegādes nomazgājiet tās, mazliet nosusiniet, centieties tos pārāk nesaspiest. Ievietojiet tos plastmasas traukā, apklājiet ar papīra dvieli un lieciet ledusskapī.
Ceram, ka mūsu ieteikumi bija noderīgi! Ja tā, tad pastāstiet par to arī citiem!
[…] Lasi arī: Augļi un dārzeņi ilgāk turēsies svaigi! 14 lieliski padomi produktu uzturēšanai! […]