Augu izlase palodzei un dārzam, kas neliks jums vilties

Baziliks

Baziliks satur daudz A un C vitamīna. Tam ir nomierinoša, pretiekaisuma iedarbība un tas aktivizē gremošanas enzīmu ražošanu.

Bazilika audzēšana palīdz pret klepu un dažādiem nelieliem iekaisuma procesiem. Mājas baziliks, protams, nevar lepoties ar tādām pašām īpašībām, taču tas labi nomierina, uzlabo ēstgribu un attīra gaisu telpā.

Piparmētras

Piparmētru lapas satur daudzas labvēlīgas vielas. Šis augs palīdz pret sliktu dūšu, vemšanu, gremošanas traucējumiem, sāpēm vēderā un citiem simptomiem.

Tam ir arī nomierinoša iedarbība un tas palīdz pret dažiem izsitumu veidiem.

Alveja

Šī ārstniecības auga lapas satur barbaloīnu, aloīnu un aloemodīnu. Pateicoties šīm vielām, alveja atjauno nelielas čūlas, brūces un apdegumus, kā arī ārstē alerģijas, uzlabo imunitāti un pazemina cukura līmeni asinīs. Alvejas priekšrocības ir acīmredzamas.

Šī auga lietošana stiprina sejas ādu un padara to gaišāku. Tomēr tas nenozīmē, ka to var lietot pārāk bieži vai lielos daudzumos.

Kalanhoja

Kalanhoja satur daudz C vitamīna un minerālvielu. Tam piemīt reģenerējošas, pretiekaisuma un pretsēnīšu īpašības, kā arī noārda patogēnās mikrofloras vielmaiņas produktus un uzlabo imunitāti.

To lieto saaukstēšanās, iekaisuma procesu, svaigu un inficētu dažādas sarežģītības brūču ārstēšanai.

Tradeskancijas

Tradeskancijas lieliski dziedē brūces, griezumus un skrāpējumus. Tas uzlabo smaganu stāvokli, ja regulāri ierīvē tajās sulu vai sakošļā tās lapas. Tradeskancijas attīra un mitrina gaisu telpā vai tikai nelielā telpā.

Akvārija zivis no tā var iegūt nepieciešamo vitamīnu daudzumu. Pat kaķiem ļoti patīk košļāt šī puķupoda lapas.

Lasi arī: Zvaigžņu ekspertu padomi, kā mainīt savu likteni atbilstoši savai Zvaigžņu zīmei

Lasi arī: Kāds tuvākās nākotnes zīlēšanas veids ir vislabākais katram Zvaigžņu zīmes pārstāvim

Fikus

Nepretenciozs daudzu dzīvokļu iemītnieks. Tas ļoti labi attīra iekštelpu gaisu. Tas ir kaut kas līdzīgs marķierim: ja gaiss telpā ir pārāk sauss, tā lapas sāk dzeltēt un izžūt malās.

Fikus sulu sajauc ar rudzu miltiem un šādas kūkas izmanto kā kompreses, kad rodas zilumi.

Ehinācija

Šis augs labi palīdz ar zemu imunitāti un vispārēju spēka zudumu.

Ehinācijas ziedi var tikt galā ar daudzām dažādām sēnītēm un citām veselības problēmām.

Indijas sīpols

Augs ar spēcīgām ārstnieciskām īpašībām, no vienas puses, bet ļoti indīgs, no otras puses. Uzmanību ! To var izmantot tikai ārēji . Piemēram, pie biežām galvassāpēm deniņus ieteicams ierīvēt ar sulu, kas izspiesta no šāda auga nobriedušām lapotnēm.

Kārpas un izsitumi pazūd pēc ieziešanas ar šī auga gļotām. Kompreses arī tiek uzskatītas par noderīgām. Pat ja neizmantojat tās sulu vai lapas, tas labi attīra gaisu no kaitēkļiem.

Tagad jūs zināt, kas tieši uzlabo atmosfēru jūsu mājās. Tomēr atcerieties: iekštelpu puķupodus var izmantot tikai ārēji vai gaisa attīrīšanai. Nekādā gadījumā nenodarbojieties ar pašārstēšanos un pirms to lietošanas konsultējieties ar savu ārstu! Mēs vēlam jums labu veselību un visu to labāko.

Leave a Comment