Bijušais policists atklāj ko nepatīkamu Valsts Pol***jas darbā; ak vai!

Valsts Pol***ja kādam bijušajam likumsargam, promejot no dienesta, pieprasījusi atdot vairāk nekā vienu mēneša algu, kas ir nolietojuma cena par formastērpa lietošanu viena gada garumā. Drēbes atdošanas brīdī bijušas labā stāvoklī, bet zābaki – vispār nelietoti, vēstīja TV3 Ziņas.

Mārtiņš policijā nostrādāja 10 gadus un pērnā gada oktobrī nolēma dienesta gaitas izbeigt. Bija saņēmis jaunā dizaina formas tērpu, ejot prom nodeva atpakal, taču saņēma nepatīkamu pārsteigumu: dokumentu, ka par formas tērpa nolietojumu jāatmaksā 1241,13 eiro.

“Zābaki nebija vilkti, par tiem norēķināja 200 eiro, par cik pārējais bija izmantots, valkāts dienesta vajdzībām – 1033 eiro jāatmaksā tāpat. Es saku, par ko? Es taču atdodu formu? Alga tik liela policijā nebija! Atbildēja – diemžēl, tā esot,” pauda Mārtiņš.

Pol***jas darbinieki ieteikuši rakstīt Valsts Pol***jas prieksniekam sudzību, ko Mārtiņš arī izdarīja. Saņēma atbildi ka līdz 1. martam jāatmaksā par formas tērpa nolietojumu 1033,61 eiro, ja ne – piedzīšot tiesas ceļā, raksta tautaruna.nra.lv

Lasi vēl: Tālbraucējs uz apledojoša ceļa pamanīja meiteni un viņu izglāba, bet tikai Slim**cā pamanot meitenes dokumentus viņam iepletās acis uzzinot ko tādu

Pēc Mārtiņa teiktā, tāds pats stāsts ir arī citiem nu jau bijušajiem policistiem, un viņi šo naudu valstij atmaksā. Mārtiņš negrasās padoties, un gatavojas vērsties pie juristiem, lai apspriestu tālāko rīcību.

Valsts policijā apstiprina, ka, no darba ejot prom, policistiem ir pienākums nodot formas tērpu un apmaksāt tā atlikušo vērtību. Tas ir atrunāts Dienesta gaitas likumā un citos normatīvajos aktos.

COMMENTS

  • <cite class="fn">mr rx</cite>

    – ir pienākums nodot formas tērpu un apmaksāt tā atlikušo vērtību.- UN vietā jābūt- VAI ARĪ- vai nu savāc formu un tādā gadījumā atmaksā pievākto formas atlikušo vērtību, vai arī nodod lietoto
    formu un atlikušā vērtība ir nodota, un nekas nav jāmaksā.

Leave a Comment