Būsi stiprāks par jebkuru zīlnieku: 10 padomi, kā attīstīt intuīciju

Daži cilvēki jebkāda iemesla dēļ apspriežas ar savu sesto sajūtu, savukārt citi vispār netic tās esamībai.

Intuīcijas dienā mēs sapratīsim, kas tas ir, kā tas darbojas un vai ir vērts to klausīties.

Mistika un augstāko spēku iejaukšanās jeb pieredze un profesionalitāte

Intuīcija ir cilvēka spēja acumirklī un bez redzamas pierādījumu bāzes saņemt atbildes uz saviem jautājumiem, saprast notiekošo un pieņemt lēmumus.

Citiem vārdiem sakot, intuīcija ir tad, kad mēs saprotam, ka no kaut kurienes mēs zinām kaut ko tādu, ko, šķiet, mēs nevarētu zināt.

Daži apveltī šo spēju ar mistiskām īpašībām un uzskata to par augstāku spēku iejaukšanās rezultātu.

Un daži izmanto racionālu pieeju un intuīciju skaidro ar pieredzes un profesionalitātes klātbūtni: kad cilvēkam ir atbilstošas ​​zināšanas, viņš intuitīvi atpazīst situāciju un pieņem sev pareizo lēmumu.

Jūs varat kļūt par īstu ekspertu, labāku par jebkuru šahistu un spēcīgāku par zīlnieku.

Pēc zinātnieka Herberta Saimona domām, būs nepieciešami vismaz 10 gadi, lai kļūtu par ekspertu, kas var paļauties uz profesionālu intuīciju.

Kur dzimst intuīcija?

Atkarībā no tā, kura puslode ir dominējošā, izšķir divus domāšanas veidus. Kreisā puslode “pārvalda” loģiku, paļaujas uz konkrētiem datiem, veido loģiskās ķēdes un organizē procesus.

Labā puslode ir saistīta ar radošumu, emocijām un dod mums iespēju sapņot un fantazēt. Tas ir arī “atbildīgs” par šīm ļoti intuitīvajām atziņām.

Intuīcija izpaužas, pateicoties ļoti ātrai labās smadzeņu puslodes darbībai. Atcerieties, kā detektīvstāstos varonis saprot, ka ir noticis kaut kas briesmīgs, pat pirms viņš atklāj līķi?

Kamēr kreisajai puslodei ir nepieciešams laiks, lai analizētu visas detaļas – nezināmas zīmes uz grīdas, izsists logs, pārvietots paklājs –, labā puslode uzreiz uztver kopējo attēlu un nosūta trauksmes signālu.

Tā ir intuīcijas izpausme.

Lasi vēl: Zvaigžņu prognoze nedēļai no 2024. gada 13. līdz 19. maijam: laime mīsies ar problēmām!

Tu būsi kā Mendeļejevs

Viņš ir pārliecināts, ka “…pateicoties loģiskās ķēdēs neiekļauto savienojumu intuitīvai “tveršanai”, zinātnē notiek atklājumi, kurus nevar sasniegt, konsekventi analizējot esošos faktus.

Protams, šādas atziņas nerodas no nekurienes: ja ilgstoši strādā pie viena un tā paša uzdevuma, kādā brīdī labā puslode ir savienota ar kreiso puslodi.

Ķīmiķis Dmitrijs Mendeļejevs ir teicis: “Manā galvā viss sanāca, bet es nevaru to izteikt tabulā!” Rezultātā zinātnieks sapņoja par gatavo ķīmisko elementu tabulu.

Vai jums vispār vajadzētu ieklausīties savā intuīcijā?

Intuīcija ir ļoti forša un noderīga spēja. Tomēr tam ir arī mīnuss. Pārmērīga paļaušanās uz savu iekšējo balsi var izraisīt traģiskas sekas, piemēram, lielu zaudējumu kazino vai mūža darba zaudēšanu.

Amerikāņu psihologs Deivids Maierss savā grāmatā “Intuīcija: iespējas un briesmas” nosauc vairākus faktorus, kas liek mums maldīgi paļauties uz savu intuīciju:

-pārmērīga pašapziņa;

-viltus atmiņu kultivēšana;

-vēlme paaugstināt savu pašcieņu;

-ignorējot situācijas apstākļus;

-secinājumu maiņa uz pretēju (atkarībā no tā, kā tiek pasniegta viena un tā pati informācija);

-savienojumu izveidošana starp objektiem, kur to nav;

-nepareiza jūtu un domu interpretācija.

Ja kaut kas no šī saraksta raksturo jūs vai jūsu pašreizējo situāciju, pret intuīcijas izpausmēm labāk izturēties piesardzīgi.

10 padomi, kā attīstīt savu intuīciju

Kā jau esam noskaidrojuši, intuitīvas atziņas nonāk pie tiem, kas tām gatavojas. Esam apkopojuši 10 padomus, kas palīdzēs piesaukt savu intuīciju īstajā brīdī – piemēram, kad domājat par savas nākamās problēmas risināšanu.

Nr.1. Definējiet uzdevumu

Jebkurš uzdevums ir jāformalizē vārdos. Iedomājieties, ka jums īsi un skaidri jārunā par savu problēmu. ko tu saki? Vairākas reizes runājiet par to, kas jūs īpaši satrauc, vai vēl labāk – pierakstiet to.

Skaidra izpratne ir puse cīņas. Un koncentrējiet visu savu uzmanību uz šo uzdevumu. Domai jāvirzās noteiktās robežās.

Nr.2. Esi pacietīgs

Pavadiet laiku saprātīgā bezdarbībā un neiejaucieties bezsamaņā. Tam lieliski noder meditācija. Esiet vienatnē ar sevi un koncentrējieties uz elpošanu.

Dažas reizes dziļi ieelpojiet. Lai precīzāk aprakstītu meditācijas procesu, budistu mūki radīja terminu “apzināta elpošana”. Ļaujiet nevienai domai jūs netraucēt.

Koncentrējieties uz tām ķermeņa daļām, kas ir saspringtas. Mēģiniet saprast, kāpēc. Ir ļoti svarīgi, lai šajās 10-12 minūtēs neviens nenovērstu jūsu uzmanību. Poza var būt jebkura: sēdus, guļus vai stāvus.

Nr.3. Atbrīvojieties no stereotipiem

Laiku pa laikam izejiet ārpus kastes vai pat izaiciniet sevi. Ejiet uz otru pusi, izveidojiet apli, sāciet rakstīt ar kreiso roku. No rīta atsakieties no ierastās kafijas un dzeriet kādu citu dzērienu.

Pārrunājiet savu problēmu ar kaimiņu vai lūdziet padomu kādam, kurš neko nezina par jūsu problēmu. Dažreiz labāk ir runāt ar atvērtu iesācēju, nevis ar pieredzējušu profesionāli.

Nr.4. Slēdža vērts

Periodiski dariet citas lietas, nedomājiet par problēmu. Pēc garas darba dienas vai ilgas domāšanas par kādu uzdevumu mainiet darbības veidu.

Piemēram, trenējieties sporta zālē, dodieties uz dabu, dodieties uz kino, lasiet grāmatu vai vienkārši pastaigājieties pa parku. Dodiet savām smadzenēm atpūtu! Šī “atvienošanās” palīdzēs zemapziņai ātrāk atrisināt problēmu.

Nr.5. Neesiet traucēts. Nepieciešams koncentrēties

Mūsdienu pasaulē mūsu uzmanību pastāvīgi novērš ziņu vietnes, sociālie tīkli, tūlītējie kurjeri un zvani.

Ričs Fernandess, organizācijas vadītājs, kas pēta emocionālo inteliģenci, saka, ka “…ja jūs esat apjucis, jums būs nepieciešamas 10 līdz 18 minūtes, lai atgrieztos iepriekšējā uzmanības līmenī.”

Tāpēc, veicot uzdevumu, nolieciet tālruni vai ieslēdziet to klusuma režīmā.

Lasi vēl: Pāvela Globas prognoze nedēļai no 2024. gada 13. līdz 19. maijam: būs jāiesaistās cīņā par savu laimi!

Nr.5. Atpūties!

Nogurums, bads, slimības neveicina intuīcijas darbu. Taču atpūta un liekā enerģija dod radošu impulsu.

Režisors Konstantīns Staņislavskis apgalvoja, ka iedvesmai ir nepieciešami smieklīgi vienkārši paņēmieni.

Meklē savus baudas enkurus un biežāk dari to, kas patīk: izšuj, ēd saldējumu, peldies, spēlējies ar suni – stimulē dzīvespriecīgās enerģijas plūsmu!

Nr.7. Paplašiniet savu redzesloku. Paskaties apkārt

Intuīcijai bieži vien palīdz mājiens, kam, no pirmā acu uzmetiena, nav nekāda sakara ar vajadzīgo lēmumu. Sprūda var būt jebkurš nevietā izmests objekts vai frāze.

Vienkāršākais veids ir atteikties no austiņām, ja pārvietojaties pa ielu vai sabiedrisko transportu. Klausieties dzīvi sev apkārt, redziet, kādi cilvēki jūs ieskauj un ko viņi saka.

Pievērsiet uzmanību priekšmetiem, interjera detaļām, krāsām un formām.

Nr.8. Jāattīsta iztēles domāšana

Vēsture zina daudzus gadījumus, kad daži tēli pavilka sev līdzi citus, un rezultātā radās jaunas idejas, nozīmes un risinājumi.

Piemēram, vācu ķīmiķis Kekule reiz redzēja pērtiķus, kas ieslodzīti gredzenā, un formulēja benzola formulas gredzenveida struktūru.

Piešķiriet pazīstamam objektam neparastas īpašības: piemēram, nosauciet 10 veidus, kā izmantot pildspalvu, vai izdomājiet citu nosaukumu gludeklim.

Nr.9. Jāizdomā scenāriji

Intuīcija nav tikai pieredze un profesionalitāte. Tas ir arī par robežu pārsniegšanu. Jo attīstītāka ir cilvēka scenāriju domāšana, jo vairāk iespēju notikumu attīstībai viņš var iedomāties.

Biežāk spēlējiet spēli “5 iespējas notikumu attīstībai”. Piemēram, iedomājieties, ka šodien jūs nolemjat neiet uz darbu – kas tad varētu notikt?

Mēģiniet uzminēt, kurš zvana, nepaskatoties ekrānā, vai uzminiet tās personas dzimumu, kura šodien jūs satiks pirmā.

Nr.10. Attīstīt empātiju

Jo labāk cilvēks var saprast un sajust otra emocionālo stāvokli, jo augstāka ir viņa paša intuīcija. Kā saka psihologs Nikolajs Kozlovs, empātija ir iedomāta sevis sajūta cita cilvēka ķermenī.

Parasti šī spēja ir labi attīstīta ekstrasensu, izmeklētāju un profesionālu sarunu vadītāju vidū.

Iztēlojieties līdz mazākajai detaļai, kā tagad jūtas jūsu draudzene, kādus vārdus viņa saka, kā pavadīs vakaru, kādu grāmatu izvēlētos lasīt.

Periodiski atkārtojiet šo vingrinājumu, izmēģiniet dažādus attēlus, un tad jūsu intuitīvā sajūta ievērojami uzlabosies.

Leave a Comment