Pagatavošana:
Lai pagatavotu ceptus čipsus, vispirms kārtīgi nomazgājiet kartupeļus kopā ar mizu, izmantojot birstīti, ja uz virsmas ir augsnes paliekas. Tad sagriež kartupeļus ļoti plānās šķēlītēs un mērcē tos aukstā ūdenī 1 stundu, pāris reizes mainot ūdeni.
Notecina ūdeni un labi nosusina kartupeļus, viegli noslaukot tos ar papīra dvieli. Kad kartupeļi ir sausi, iemērc tos kukurūzas cietē un nokrata no tiem pārpalikumu, liekot čipšus sietā un viegli sakratot.
Lasi vēl: Kādas ir 2024. gada modernāko uzacu tendences
Kartupeļu šķēles izkārtojiet uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru, uzmanot, lai tās nepārklātos. Pēc tam ar otiņu ar olīveļļu apsmērē kartupeļu šķēļu virsmu. Pievienojiet nedaudz rozmarīna.
Pirmās 7-8 minūtes cepiet 15 minūtes 200 °C temperatūrā cepeškrāsnī parastā režīmā, pēc tam cepiet grila režīmā. Gatavošanas laiks var atšķirties atkarībā no izmantoto kartupeļu šķirnes un to biezuma.