Cūkgaļas zupa ar turku zirņiem ir lieliska recepte ziemai, kad patiešām vēlaties to karstu un sātīgu

 

Cūkgaļas zupa ar zirņiem – ļoti sātīgs, kalorijām bagāts un neticami garšīgs ēdiens, kas sasilda nelabvēlīgos laika apstākļos

Neticami, bet šī zupa ir nākusi no Spānijas, bet noteikti ir vērts pagatavot arī Latvijas ziemā, ka vakaros tā vien kārojas kaut kas silts un sātīgs. Bet par figūru sāksim domāt pavasarī, vai ne?

Vislaikietilpīgākais un “darbietilpīgākais” ir… iemērkt zirņus uz 24 stundām (vai dienu) un gaidīt, kamēr tie izvārīsies, lai tos varētu ātrāk izvārīt pašā zupā. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Soli pa solim gatavošanas instrukcija

1.Pievienojiet zirņiem sodu, iemērciet vēsā ūdenī uz 12-24 stundām. Pēc 24 stundām zirņus noskalojiet un vāriet līdz gatavībai sālsūdenī. Tas aizņems aptuveni 2-2,5 stundas.

2.Uzkarsētā eļļā ielieciet nomizotas ķiploku daiviņas un gaļu – gaļai jābūt apbrūnējušai. Apcep tos uz vidēji augstas uguns. Sīpolus un burkānus sagriež mazos kubiņos un pievieno gaļai.

3.Neaizmirstiet par sāli, un tagad ir kārta garšvielām, kas padarīs šo ēdienu pēc iespējas sildošāku. Liekam čilli, kanēli, koriandru, papriku, kā arī ingveru, un atstājam gaļu sautēties zem vāka apmēram 20 minūtes. Samazinām karstumu līdz minimumam.

4.Nomizotos kartupeļus sagriež vidēji lielos vai mazos kubiņos (lai ēdienam piešķirtu biezāku konsistenci) un pievieno tos gaļai. Kartupeļi padarīs ēdienu cieti saturošu, bagātīgu un barojošu.

5.Vajadzības gadījumā katlam pievienojiet nedaudz verdoša ūdens (apmēram 150 ml), lai garšīgās aromātiskās mērces būtu vairāk. Pagaidiet divdesmit minūtes, tad pievienojiet gaļai rīvētus tomātus un vāriet uz lēnas uguns desmit minūtes.

6.Un te esam gandrīz beigu posmā – pievienojiet vārītus zirņus, visu kārtīgi samaisiet. Izgaršo, pievieno cukuru, sāli vai etiķi, ja nepieciešams (lai paskābinātu ēdienu). Atstāj zem vāka vēl uz desmit minūtēm. Ēdiens jāpasniedz, dekorēts ar zaļumiem – ideāli der pētersīļi. Bet izvēlieties sev tīkamāko.

Lasi vēl: Pārtikas produkti, kurus labāk neuzglabāt ledusskapī

Sastāvdaļas:

turku zirņi – 500 g
dzeramā soda – ½ tējk.
augu eļļa – 30 ml
ķiploki – 2 daiviņas
cūkgaļa – 1 kg
sīpoli – 150 g
burkāni – 150 g
sāls, koriandrs, pipari, kanēlis, ingvers – pēc garšas
čilli pipari – 1 gab.
kartupeļi – 250 g
rīvēti tomāti – 100 g
cukurs – pēc garšas
pētersīļu zariņš – 1 gab.

Tikai skatiens vien uz šo brīnišķīgo zupu liek sasildīt sirdi. Un kāda dievišķa garšu simfonija, pateicoties garšvielu kombinācijai! Tas ir vienkārši garšīgi, barojoši un… ļoti karsti! Gatavojiet ar prieku un lielu mīlestību. Labu apetīti!

Leave a Comment