Dāsnus 165 000 eiro Valsts kanceleja atvēlēs, lai palīdzētu segt komunālo pakalpojumu sadārdzinājumu.

Valdība trešdien nolēma no neparedzētiem gadījumiem paredzēto līdzekļu rezervēm piešķirt līdzekļus Valsts prezidenta kancelejai un Valsts kancelejai, lai segtu šogad pieaugošās komunālās saimniecības izmaksas.

VK norāda, ka ģeopolitiskās un ekonomiskās situācijas ietekmē pieaugusi inflācija un vairākkārt pieaugušas energoresursu un citu komunālo pakalpojumu cenas. 2022.gada maijā elektrības cenas Valsts kancelejā un Valsts prezidenta kancelejā pieauga piecas reizes – no 0,0402 eiro līdz 0,2122 eiro par kilovatstundu (bez PVN). Valsts administrācijas augstskolā kopš 2018. gada oktobra elektroenerģijas cenas katru gadu pieaugušas par 5%, salīdzinot ar 2021. gadu, siltumenerģijas tarifs ir pieaudzis četras reizes – no 41,10 eiro līdz 170,59 eiro par megavatstundu (bez PVN). inženiertehniskās sistēmas un komunikāciju pārklājumi.

Šobrīd ir veikti pasākumi energopatēriņa samazināšanai ēku kompleksā. Valsts kanceleja ir izskatījusi atlikušos pieejamos līdzekļus 2022.gada budžetā un konstatējusi, ka ar atlikušajiem līdzekļiem komunālās saimniecības izmaksas nesegs.

Savukārt VAS “Valsts nekustamie ipsumi” no Valsts prezidenta kancelejas iznomā piecus objektus, tostarp Rīgas pili, Jūrmalas rezidenci un trīs dzīvokļus personām, kuras ieņēmušas Valsts prezidenta amatu. No vienas puses, Valsts prezidenta kanceleja no VAS “Valsts nekustamie ipsumi” iznomā piecus objektus, tostarp Rīgas pili, Jūrmalas rezidenci un trīs dzīvokļus personām, kuras ieņēma Valsts prezidenta amatu. Visu piecu īres objektu apsaimniekošanas izdevumus, tostarp izdevumus par komunālo saimniecību, apmaksā no Valsts prezidenta kancelejai atvēlētajiem budžeta līdzekļiem. Ņemot vērā energoresursu sadārdzinājumu, Valsts prezidenta kanceleja ir izvērtējusi atlikušo finansējumu un konstatējusi, ka tas nevar segt komunālās saimniecības izmaksas pilnā apmērā.

Leave a Comment