Dzērieni tavam svētku galdam: gardas kokteiļu receptes

Novembrī, kad tik ļoti kārojas pēc kā silta un garda, lieti noder karstie dzērieni, kas var būt gan bez, gan ar alkoholu – tie lieliski papildinās svētku galdu. Kādus dzērienus izvēlēties svētkos, lai pārsteigtu viesus, un kādus, ja rudens vakaros gribas sasildīties? Kā noformēt dzērienus, lai pārsteigtu viesus? Kopā ar zīmolu Iittala ar gardām un vienkāršām dzērienu receptēm dalās restorāna Pagalms bārmene.

 

Kā uzburt svētku sajūtu?

Pārdomāts galda klājums Nav noslēpums, ka visbiežāk svētku sajūtu spēj radīt tieši skaists un pārdomāts noformējums – gan skaisti klāts galds, gan izvēlētie trauki. Restorāna Pagalms bārmene šoreiz kokteiļus izvēlējās pasniegt zīmola Iittala Ultima Thule kolekcijas glāzēs. Viņa skaidro, ka nav nepieciešams nekas daudz, lai radītu svētku sajūtu – lai ikdienu padarītu krāšņāku un svētkus īpašākus, nepieciešams ļauties iztēlei. Piemeklē glāzēm dzērienus ne tikai pēc to satura, bet arī pēc krāsas, jo ne vien garša, bet arī dzēriena krāsa spēj radīt īpašu noskaņu.

Nepārspīlē ar dekoriem “Manis izmantotās Ultima Thule glāzes pašas par sevi ir krāšņas, tādēļ dzērienu nav nepieciešams pārsātināt ar košiem dekoriem. Pietiek vien ar pāris skaistiem akcentiem, piemēram, laima vai citrona miziņu kā kokteiļa noslēdzošo detaļu,” skaidro bārmene. Brīžos, kad aptrūkstas dzērienu idejas, iedvesmu var smelties tieši glāžu krāsās un formās – piemeklē dzērienu, kas apvieno gan burvīgu dzēriena un glāzes krāsu kontrastu, gan izcilu garšu.

Kokteiļu receptes vēsiem rudens vakariem

Ja vēlies sasildīties pēc garas pastaigas rudenīgos laikapstākļos, noteikti ir vērts baudīt kādu no gardajiem karstajiem kokteiļiem – tos iespējams pagatavot gan ar, gan bez alkohola.

Upene

40 ml Rīgas melnā balzama

50ml upeņu sulas
Pagatavošana: uzkarsē upeņu sulu un pievieno balzamu. Pēc vēlmes var pievienot garšvielas, piemēram, kanēli vai krustnagliņas, savukārt, kokteiļa maigākai versijai var nepievienot upeņu balzamu. Taču šis dzēriens tikpat lieliski garšo arī kā atspirdzinošs kokteilis –  pasniegts ar ledu un mīļākajiem citrusaugļiem un ogām!


Ābols

40 ml ruma

1 vesels laims

2 tējkrotes brūnā cukura

50ml ābolu sulas (garšos lieliski, ja tā būs dabīgā ābolu sula)

Pagatavošana: laimu sagriež daiviņās, liek glāzē, pievieno cukuru un rumu –  visu sastampā. Pievieno ledu, pārlej ar ābolu sulu un kārtīgi (aptuveni 1 minūti) samaisa (ja ir vēlme, var nepievienot ledu, bet gan uzkarsēt ābolu sulu, un izdosies lielisks karstais kokteilis).

Atspirdzinoši kokteiļi svētku galdam

Ja vēlies pārsteigt viesus ar gardiem un atspirdzinošiem kokteiļiem svētku laikā, pagatavojot kokteiļus  Cidoniju vai Oga, tas noteikti izdosies.

Cidonija

40 ml džina

20 ml cidoniju sīrupa

15 ml citrona sulas

1 olas baltums

Pagatavošana: visas sastāvdaļas sašeiko (sakrata), tad pievieno ledu un sašeiko vēlreiz, sajaukto dzērienu nokāš glāzē, kas piepildīta ar ledu.

Oga

30 ml džina

30 ml ķiršu balzama

20 ml citrona sulas

2 karotes pūdercukura

Pagatavošana: visas sastāvdaļas (izņemot balzamu) sašeiko ar ledu; pārlej glāzē, pievieno ledu un pārlej ar balzamu.

Leave a Comment