Dziesmu un deju svētku laikā par 20-25 % pieaudzis pieprasījums pēc pretsāpju un brūču apkopšanas līdzekļiem

Sākoties Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku laikam, aptiekās ievērojami pieaudzis pieprasījums pēc pretsāpju līdzekļiem, atsāpinošām ziedēm un plāksteriem. BENU Aptiekas apkopotā informācija liecina, ka pieprasījums pēc šiem produktiem vidēji pieaudzis par 20-25%. BENU Aptiekas farmaceite Zanda Ozoliņa norāda, ka ievērojami vairāk cilvēku vēršas aptiekās arī pēc speciālistu konsultācijām un padomiem.
Farmaceite Z.Ozoliņa skaidro, ka apmeklētāju pieplūdums aptiekās svētku dienās ir ievērojams – līdzās nepieciešamo medicīnas līdzekļu iegādei klienti bieži vēršas arī pēc padoma pie aptiekas darbiniekiem. Galvenokārt cilvēki jautā par pareizāko izvēli noberzumu un piepampušu kāju gadījumos, kā arī par ieteicamākajiem pretsāpju un dezinfekcijas līdzekļiem, jo slodze svētku dalībniekiem ir ievērojama un neapšaubāmi liek biežāk meklēt plāksterus un pretsāpju līdzekļus.
Visvairāk svētku dalībnieki jautā tieši pēc dažāda izmēra un pielietojuma plāksteriem, kā rezultātā dezinficējošo brūču līdzekļu un plāksteru kategorijas pārdošanas rādītāji no 1. līdz 4. jūlijam ir strauji auguši. Salīdzinājumā ar iepriekšējā mēneša dienas vidējiem rādītājiem, šajās dienās šo līdzekļu pārdošana pieaugusi par gandrīz 20%. Zīmīgi, ka pieprasījums pēc plāksteriem palielinās pa dienām, 4. jūlijā sasniedzot šī brīža augstāko pieaugumu (32%). Vienlaikus ir palielinājies pieprasījums arī pēc līdzekļiem brūču tīrīšanai un dezinficēšanai. Šie dati skaidrojami ar Dziesmu un deju svētku mēģinājuma intensitāti, kuru rezultātā svētku dalībnieki arvien biežāk iedzīvojas dažādos noberzumos un mikrotraumās, skaidro farmaceite.
Savukārt drēgnais un vējainais laiks, kas sagaidījis dalībniekus svētku aktivitāšu sākumā, visticamāk, nav ievērojami veicinājis saaukstēšanās gadījumus. Saaukstēšanās līdzekļu kategorijā nav vērojams paaugstināts pieprasījums.
Vienlaikus farmaceite aicina svētku dalībniekus saudzēt sevi, nepārpulēties un atcerēties savlaicīgi parūpēties par savu veselību. Sīkas traumas un nogurums, savlaicīgi pievēršot tam uzmanību, ir vieglāk un ātrāk risināms, taču, atstāts bez ievērības, var radīt negatīvas sekas.
BENU Aptieka vēl visiem Dziesmu un deju svētku dalībniekiem veselību un izturību. Ja tomēr piemeklējušas nepatīkamas sajūtas un Vese***as problēmas, aptieku farmaceiti ieteiks, kā vislabāk parūpēties par sevi, svētku laikā piedāvājot arī 20% atlaidi. Atlaide neattiecas un akcijas precēm un tiek piemērota, ievērojot Latvijas normatīvo aktu prasības.
BENU Aptiekas ir daļa no Eiropas mēroga aptieku tīkla, kas apvieno aptuveni 700 aptieku Čehijā, Šveicē, Nīderlandē, Ungārijā, Serbijā, Slovākijā, Igaunijā un Lietuvā. BENU Aptieku tīkls ir viens no vadošajiem zāļu mazumtirdzniecības uzņēmumiem Latvijā, kas apvieno vairāk nekā 70 aptiekas visos lielākajos valsts reģionos. BENU Aptiekās Latvijā strādā vairāk nekā 400 darbinieku.

Leave a Comment