Eiropas Savienības sankciju devītā kārta negatīvi ietekmēs Krievijas kalnrūpniecības nozari.

Eiropas Savienība gatavojas pieņemt bargākas sankcijas pret Krieviju, lai novērstu turpmāku agresiju pret Ukrainu. Šī sankciju kārta būs īpaši vērsta uz Krievijas kalnrūpniecības un metālu ieguves nozari.

Jaunajā sankciju paketē ir iekļautas gandrīz 200 papildu personas un organizācijas, tostarp Krievijas bruņotie spēki, kā arī atsevišķi virsnieki un aizsardzības rūpniecības uzņēmumi, Valsts domes un Federācijas padomes deputāti, ministri, gubernatori un politiskās partijas.

Tas ir tikai sākums. Apraides licences tiks apturētas trim Krievijas bankām un četriem Krievijas televīzijas kanāliem. Tam būs liela ietekme uz valsti.

Šī jaunā sankciju kārta būs vērsta arī uz Krievijas kalnrūpniecības nozari, aizliedzot tajā investēt.

Šī ir pirmā reize, kad Brisele tieši vērsusies pret Krievijas metālrūpniecību, jo līdz šim tā baidījās no iespējamās ietekmes uz globālajām piegādes ķēdēm. Krievija ir globāli nozīmīgu metālu, piemēram, titāna un pallādija, avots, tāpēc tās rīcībai varētu būt liela ietekme uz pasaules tirgu.

Sankcijas ir paredzētas, lai izjauktu Krievijas militāro un rūpniecisko kompleksu un neļautu tam palielināt ražošanas jaudu.

Vēlamies ieviest arī jaunus eksporta ierobežojumus, īpaši attiecībā uz divējāda lietojuma precēm. Tie ietver, piemēram, galvenās ķīmiskās vielas vai nervus paralizējošas vielas, elektroniku, informācijas tehnoloģiju sastāvdaļas. Visu, ko varētu izmantot Krievijas kara mašīna, mēs vēlamies turēt ārpus mūsu ienaidnieku rokām.

Eiropas Savienība ir aizliegusi uz Krieviju eksportēt preces 100 miljardu eiro vērtībā, kas veido aptuveni 30% no tās pirmskara eksporta.

Dažādu Eiropas Savienības dalībvalstu vēstnieki pašlaik apspriež jaunu preču sarakstu. sankcijas, kuras viņi pieņemtu šonedēļ vai nākamās nedēļas sākumā. Lai priekšlikumi tiktu pieņemti, tie jāatbalsta visām ES dalībvalstīm.

Leave a Comment