Ekoloģijas ietekme uz ādu

Agresīvie faktori, kas ietekmē ādu

Ja mūsu āda būtu spējīga uzrakstīt grāmatu par savu dzīvi lielpilsētā, tas būtu ekranizācijai cienīgs trilleris.

            Āda ir savdabīga mūsu organisma aizsardzība, kas domāta uzbrukuma atvairīšanai no ārējās vides. Šis miesassargs saņem visus uzbrukumus – ultravioletie stari, izplūdes gāzes, fabriku un rūpnīcu ķīmiskie atkritumi, pārkaļķotu un cietu ūdeni. Šādus uzbrukumus atraida epidermas, dermas un imūnsistēmas šūnas, kas atrodas dažādos ādas slāņos un veido ādas imunitāti.

Tiešām, šo ārējo faktoru pastāvīgā iedarbība uz ādu burtiski to nomoka, vājina tās aizsardzību. Kā rezultātā dermā rodas fermentatīvās un apmaiņas traucējumi, sairst ādas imunitātes šūnas un vērtīgais kolagēns, kas atbilst par ādas audu tvirtumu, aktivizējas brīvo radikāļu darbība. Šādu darbību gala rezultāts ādai ir bēdīgs – tiek provocēta iekaisumu, piņņu, alerģisku reakciju rašanās, parādās grumbas.

Ādas problēmas: kā no tām izvairīties

Ko darīt un kā pasargāt ādas veselību? Aizbraukt tālāk no civilizācijas uz laukiem un nodarboties ar bioloģisku lauksaimniecību? Ne visi var atļauties tādu greznību. Eksperti lielpilsētas iedzīvotājiem piedāvā alternatīvu. Ādu var pasargājot tieši iegādājoties pareizo kosmētiku un skaistumkopšanas līdzekļus, kā arī, regulāri apmeklēt kosmetologu.

Ādas kopšanas mājas apstākļos

Jūs droši vien esat ievērojuši uz ādas kopšanas līdzekļu iepakojumiem piezīmi „aizsargā no apkārtējās vides faktoriem”. Eksperti skaidro kādiem ir jābūt ādas kopšanas līdzekļiem un ar kādu sastāvu.

1. Dienas laikā kopšanai izvēlēties kosmētiskos līdzekļus ar komponentiem, kas regulē ūdens līdzsvaru ādā, atjauno ādas imunitāti, noņem iekaisumu, neitralizē brīvo radikāļu darbību – tādi ir alojas ekstrakts, tējas koka un vīnogu kauliņu eļļas, antioksidanti (nikotinamīds, koenzīms Q10, kafijas koka augļu un sojas ekstrakti, vitamīns E), SPF-filtri, peptīdi, hialoronskābe.

2. Vakara skaistuma rituāliem dodiet priekšroku līdzekļiem ar aktīvākiem atjaunojošiem komponentiem, kas atjaunos ādas līdzsvaru pēc ilgās dienas – resvetralols, skābeklis, retinols, vitamīns C.

3. Neaizmirstiet no rīta un vakarā seju mazgāt ar attīrošiem līdzekļiem, kas der jūsu ādas tipam. No rīta jūs noņemat tauku dziedzeru produktus, kas ir sakrājušies uz ādas virsmas pa nakti, vakarā – atmosfēras piesārņojuma produktus.

4. Neaizmirstiet lietot losjonu, tas palīdz noņemt metabolisma (vielmaiņa šūnās) un piesārņojuma produktus no dziļākiem ādas slāņiem.

5. Vienreiz nedēļā veiciet ādas dziļo tīrīšanas rituālu ar delikāta skrubja- pīlinga, bez agresīvām daļiņām un komponentiem, palīdzību. Šī procedūra palīdz attīrīt ādu no piesārņojumiem un atmirušām šūnām, atjauno ādas elpošanas spēju, kā arī, stimulē šūnu metabolismu. Vislabāk izvēlēties līdzekļus ar jojoba granulām, kas netraumē ādu un neiznīcina ādas barjeru, delikāti attīra poras un sagatavo ādu intensīvai kopšanai. Pēc tam uzklājiet mitrinošu krēmu.

 

 

Ādas kopšana salonā

Lai uzturētu ādas aizsargspēju gatavībā un nostiprinātu tās izturību, lielpilsētas iedzīvotājiem ar ādas kopšana mājas apstākļos ir par maz, ir nepieciešami radikāli pasākumi – brīnumprocedūras kosmetologa kabinetā.

 

1. Plazmoliftings

Tā ir vislabākā procedūra , lai paaugstinātu ādas imunitāti. Speciālisti apgalvo, ka procedūrai ir 100 % efekts, tā neizsauc alerģiskas reakcijas un nevēlamas blakus iedarbības.

Procedūra notiek šādi: pacientam paņem As**is no vēnas. Pēc tam tās ievieto centrifūgā, atdala trombocītus un ievada ar injekcijas palīdzību trombocītus zem ādas.

 

2. Mikrostrāvas vai ultraskaņas terapija.

Tāpat atjauno ādas aizsargspēju. Procedūra notiek šādi: vāji elektriskās strāvas impulsi veic masāžu mikrošūnu līmenī. Tas ļauj nogludināt ādas karkasu, uzlabo sejas krāsu. Lai panāktu stabilu rezultātu, nepieciešamas 7-10 procedūras.

 

3. Mezoterapija

Mezoterapija, izmantojot speciālus antioksidantu kokteiļus, mitrinās ādu un atjaunos dermas līdzsvaru.

Procedūra notiek šādi: kosmetologs sajauc speciālu kokteili no komponentiem, kas piemēroti jūsu ādai, un ievada ar injekcijas palīdzību.

 

Lasi arī: Vēlies samazināt poras uz sejas un uzlabot sejas ādas veselību? Lūk, kas ir jādara! Fantastisks rezultāts!

 

4. Biorevitalizācija

Ideāli remdē ādas sausumu, stimulē šūnu un audu reģenerāciju.

Procedūra notiek šādi: zema molekulārā svara hialurona skābi ar injekcijas palīdzību ievada zem ādas.

Avots: www.passion.ru

Leave a Comment