Es mazgāju savu gāzes plīti ar ābolu sidra etiķi, kam beidzies derīguma termiņš. Noņem pat iestāvējušos netīrumus

Etiķis pret pelējumu

Pelējums parādās vietās, kur uzkrājas mitrums: virtuvē vai vannas istabā. Lai novērstu pelējuma parādīšanos vai novērstu to jau sākotnējā stadijā, nepieciešams samitrināt drānu ar etiķi un uzklāt etiķi uz skartajām vietām. Telpu dezinfekcijai var izmantot izsmidzinātāju. Tīrīšana jāveic ar cimdiem. Stundu pēc etiķa izsmidzināšanas flīzes un vannas istabas aprīkojumu jānomazgā ar ūdeni un visi nomazgātie priekšmeti jānoslauka sausi. Pēc tīrīšanas telpa jāizvēdina.

Atcerieties, ka pelējumu ir vieglāk novērst, nekā no tā atbrīvoties. Veiciet tīrīšanu ar etiķi reizi nedēļā. Ar etiķi var dezinficēt virtuves darba virsmu. Ābolu sidra etiķis ir dabīgs antiseptisks līdzeklis, kas likvidē baktērijas, sēnītes un sliktu aromātu.

Tauku noņemšana

Lai noņemtu lipīgus taukus no plīts, tvaika nosūcēja, traukiem vai virtuves priekšauta, samaisiet etiķi ar spirtu proporcijā 1 : 1. Ielejiet šķīdumu izsmidzinātājā un izsmidziniet netīrās vietas. Pēc pusstundas noskalojiet atliekas ar mitru drānu, vajadzības gadījumā pagariniet gaidīšanas laiku vai atkārtojiet procedūru vēlreiz.

Lasi vēl: Nekad to nedariet. Stilists nosauca biežu kļūdu rudens apģērbā

Etiķi var izmantot cepeškrāsns vai mikroviļņu krāsns tīrīšanai. Ja ierīces durvis ir pārāk netīras, izmantojiet etiķa un cepamās sodas maisījumu proporcijā 1 : 2. Stundu atstājiet putru iedarbībai, pēc tam notīriet durvis ar birstīti un noslaukiet ar mitru drānu.

Mēbeļu tīrīšana

Etiķis efektīvi noņem sviedru, kafijas, augļu, tauku traipus. Izsmidzinātājā sajauc 50 ml etiķa, 500 ml ūdens un 1 ēdamkaroti cepamās sodas. Izmaisiet šķīdumu un ar suku notīriet traipu uz mēbelēm. Lai dezinficētu mēbeles un noņemtu putekļus, 1 ēdamkaroti etiķa atšķaida 1 litrā ūdens. Šajā šķīdumā nepieciešams iemērkt lapu un novietot to uz matrača vai dīvāna. Pēc tam mēbeles jānotīra un jāļauj tām nožūt labi vēdināmā telpā.

Etiķi var izmantot, lai pulētu korpusa mēbeles un tīrītu ledusskapi. Etiķis ir arī stikla tīrīšanas līdzekļa aizstājējs. Samitriniet lupatiņu ar etiķi un noslaukiet stiklu vai spoguli. Pēc tam noslaukiet virsmu suasu ar tīru mikrošķiedras drānu.

Kā jūs pielietojat etiķi? Dalieties komentāros!

 

Leave a Comment