Es sagriezu kāpostus gabalos, bietes sagriezu šķēlēs, tagad es jums parādīšu, kāpēc

Tagad paņemiet lielu kastroli un ievietojiet tajā šādus slāņus: kāpostus, bietes, ķiploka daiviņas, piparus. Virsū uzkaisa melnos piparus. Ja vēlaties, pievienojiet nedaudz koriandra. Turpiniet pievienot slāņus šādā secībā, līdz beidzas sastāvdaļas. Līdz pannas augšai jābūt apmēram 5 cm.

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2023. gada oktobrim: lai gūtu panākumus, būs japielieto visas savas spējas!

Lasi arī: Naudas Mēness kalendārs 2023. gada oktobrim: pielāgojiet tēriņus un esiet uzmanīgi ar dīvainiem lūgumiem!

 

Atsevišķā katliņā uzvāra ūdeni. Pievienojiet tai sāli. Sāls daudzumu var mainīt pēc garšas. Kāposti labi uzsūc sāli, tāpēc ir labi, ja sālījums pats par sevi ir sāļš.

Pārlejiet šo karsto sālījumu mūsu dārzeņiem. Virsū liek otrādi apgrieztu šķīvi un pārklāj ar vāku.

Kāposti būs gatavi 4-5 dienu laikā. Var pasniegt kā salātus pie sānu ēdieniem. Var dzert arī pašu sālījumu, tas ir noderīgs kuņģa-zarnu traktam un ir nedaudz līdzīgs biešu kvasam.

Man ļoti patika šī recepte. Kāposti izrādās kraukšķīgi un garšo ļoti interesanti. Mūsu mājās tas lieliski sader ar kartupeļu biezeni un cūkgaļas karbonādi. Manuprāt, šī ir lieliska alternatīva mājās gatavotiem salātiem aukstajā sezonā. Sulīgs, kraukšķīgs un garšo lieliski. Personīgi es nenovērtēju biešu garšu, bet manam vīram ļoti patika. Var droši teikt, ka kāpostu kodināšana sālījumā bija ļoti veiksmīga. Ceru, ka arī jums patiks šī recepte.

Kādus rudens salātus jūs gatavojat?