Gandrīz visi Krievijas mērķi Ukrainā ir civilie objekti.

Kopš Krievija pirms deviņiem mēnešiem sāka uzbrukumu Ukrainai, ir veikti vairāk nekā 16 000 raķešu triecienu, informē Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs. Rezņikovs uzsver, ka lielākā daļa uzbrukumu mērķu bija Ukrainas civiliedzīvotāji un viņu īpašums.

Krievijas triecieni bija vērsti uz Kamjankas ciemu atbrīvotajā Harkovas apgabalā. Šī vieta ir pilnībā iznīcināta, un Ukrainas drošības iestādes izvērtē situāciju. Kamjanka atrodas tikai dažu kilometru attālumā no frontes līnijas. Šis kaujas tuvums padara to par bīstamu dzīvesvietu. Cīņas šeit ir bijušas asiņainas un turpinājušās vairākus mēnešus.

Neviena māja nav atstāta bez izmaiņām. Lielākā daļa ciema iedzīvotāju varēja aizbēgt. Ar Ukrainas armijas palīdzību viņi spēs sasniegt savus mērķus vai nu paši, vai kā komanda. Precīzs bojāgājušo ciema iedzīvotāju skaits joprojām nav zināms. Cilvēki tika atrasti iesprostoti pagrabos un aprakti dārzos. Izdzīvojušie nezina, ko darīt tālāk. Pilnībā nopostīta arī Ludmilas Kornijčas māja. Mēs visi jutām, ka esam tuvu Nā*ei, ka kāds no mums drīz vairs nebūs. Es nezinu, kā mēs izdzīvosim. Es katru dienu pārdomāju šo jautājumu. Ko man darīt? Kur sāksim? Ludmila smalki jautā.

Krievu armija no ciema aizveda ap 40 cilvēku. Olga Čeredņičenko un viņas ģimene ir svarīga mūsu kopienas daļa. Viņi veicina mūsu spēku un daudzveidību, un mēs esam lepni, ka tie ir kopā ar mums. Sieviete apraksta, kā viņas ģimeni krievu karavīri piespiedu kārtā izveduši no mājām un pārcēluši uz Izjum Krievijas okupācijas laikā. Tagad Olga un viņas dēls ir atgriezušies mājās. Viņi savāc graudus, lai varētu tos iemainīt pret pārtiku. Sprādziens plosījās ēkā, atstājot tikai gruvešus. Šis smilšu graudiņš ir tik nenozīmīgs, tomēr tas ir būtisks šīs pludmales skaistumam. Tie ir graudi, kas tika novākti no kolhoza.

Mans vīrs iegādājās jaunu lauksaimniecības tehniku. Kombaini un sējmašīnas strādā kopā, lai novāktu ražu. Visa mūsu iekārta ir importēta un augstākās kvalitātes. Viss tika iznīcināts,” stāsta Olga. Kamjankā ir atslēgti visi komunālie pakalpojumi. Visticamāk, ziema nekad nepienāks. Коммуникации разрушены. Tā tas ir arī citos Ukrainas rajonos. Regulārie Krievijas raķešu uzbrukumi radījuši pārtraukumus elektroenerģijas un siltuma piegāde Kijevā.

Šeit ienaidnieks ir visaktīvākais, un mēs katru dienu redzam 180 līdz 200 apšaudes,” stāsta Čerevatijs. Mūsu ienaidnieki nav apmierināti tikai ar uzbrukumu mums klātienē; viņi arī cenšas atrast citus veidus, kā mums kaitēt. Ienaidnieks ir mainījies. taktika, jo zeme kļuvusi mīksta un klāt ir šķīdinātājs – tankus, bruņutransportierus un citu kaujas tehniku ​​vairs nevar izmantot. Lai gan migla kavē mūsu darbību, Ukrainas bruņotie spēki joprojām atrod veidus, kā cīnīties ar ienaidnieku. Viņi izmanto dronus un citus līdzekļus, lai paveiktu darbu. Krievijas armija katru dienu zaudē daudz karavīru.

Pats galvenais, lai ienaidniekam neizdodas izlauzties cauri mūsu aizsardzības līnijai un iekļūt mūsu teritorijā. Bahmuts joprojām ir galvenās cīņas centrā Ukrainā. Šeit ienaidnieks ir visaktīvākais, un mēs katru dienu redzam 180 līdz 200 apšaudes,” stāsta Čerevatijs. Mūsu ienaidnieki nav apmierināti tikai ar uzbrukumu mums klātienē; viņi arī cenšas atrast citus veidus, kā mums kaitēt. Ienaidnieks ir mainījies. taktika, jo zeme kļuvusi mīksta un klāt ir šķīdinātājs – tankus, bruņutransportierus un citu kaujas tehniku ​​vairs nevar izmantot. Ienaidnieks cenšas pietuvoties mūsu pozīcijām, veidojot mazākas grupas un pārvietojoties pa meža joslām.

Ukrainas bruņoto spēku operācijas apgrūtina migla, bet mēs joprojām atrodam veidus, kā cīnīties ar ienaidnieku. Mēs atsakāmies tikt uzvarēti ar šķēršļiem mūsu ceļā un turpinām cīnīties par savu brīvību. Tie tiek izmantoti droni un citi līdzekļi. Krievijas armija katru dienu zaudē daudz karavīru. Lai gan vissvarīgākais ir tas, ka ienaidniekam neizdodas izlauzties cauri mūsu aizsardzības līnijai, ir jāņem vērā arī citas svarīgas lietas.

Leave a Comment