Gardu kokteiļu receptes jūsu ballītei + viena slepena sastāvdaļa

Interesantas kokteiļu receptes jūsu ballītei, kuras garšos gan lieliem gan maziem. Tie nav stiprinātie kokteiļi, bet visu iespējams pievienot pēc savām velmēm

Dzērieni, kas tiek gatavoti no dažādām sastāvdaļām, piemēram, augļu sulām, sīrupiem, piena, krējuma, ledus, garšvielām un citiem komponentiem. Šie kokteiļi ir piemēroti bērniem, grūtniecēm vai tiem, kas vēlas uzturēt veselīgu dzīvesveidu.

Kokteiļi ir lieliska iespēja baudīt izsmalcinātus un garšīgus dzērienus svētkos, ballītēs vai vienkārši ikdienā, saglabājot dzērienu baudīšanas prieku bez kaitīgas ietekmes.

20. gadsimta sākumā ASV (1919–1933) stiprināto dzērienu ražošana, pārdošana un lietošana tika aizliegta. Šajā laikā kafejnīcas un bāri meklēja alternatīvas, lai piesaistītu klientus. Tika radīti radoši dzērieni, kuriem bieži bija pievilcīgs izskats un garša.

Mojito

Populārais kokteilis Mojito ir lieliski piemērots karstam vasaras vakaram, bet ne tikai. Ar atsvaidzinošām piparmētru un laima notīm… to ir ļoti viegli pagatavot mājās. Īsts glābiņš dienas karstumā vai ballītē mājās, kur viesu daudzumā šķiet pārāk karsti.

Sastāvdaļas:

Svaiga piparmētra 6-7 gabaliņi (zariņi)
Brūnais cukurs 3 tējkarotes
Ūdens 3 tējkarotes
Toniks 100-150 mililitri (vai Sprite)
Ledus
Laims, citrons
Slepenā sastāvdaļa 1 tējkarote (pēc izvēles)

Nomazgājiet un nosusiniet laimu ar virtuves dvieli (vai papīra dvieli). Vispirms to pārgriež uz pusēm, tad vienu pusi sagriež 4 gabaliņos, bet otru atstāj dekorēšanai. Arī piparmētras jānomazgā un jānosusina. Nogrieziet lapas no kātiņa un ievietojiet tās augstā glāzē. Lapiņas var sasmalcināt rokās vai arī izmantot āmuru un sasmalcināt tās tieši glāzē.

Pēc tam glāzē ielieciet laimu, sasmalciniet to ar piestu, līdz parādās sula. Sagatavojiet sīrupu: ielejiet cukuru katliņā un pievienojiet ūdeni. Uzkarsē uz lēnas uguns, maisot, līdz cukurs izšķīst. Tad sīrupu atdzesē un ielej glāzē. Ledus kubiņus sasmalcina ar rullīti vai āmuru.

Ielieciet ledu maisiņā un ietiniet to dvielī, paklauvējiet to ar rullīti vai āmuru. Piepildiet glāzi līdz augšai ar ledus drupatām. Tūlīt pievienojiet Schweppes vai Sprite toniku, samaisiet, izrotājiet glāzi ar laima šķēlīti un piparmētru un dodieties degustēt.

Kokteilis “Jūras putas”

Ja jums patīk mājās gatavot ne tikai garšīgus ēdienus, bet arī dzērienus, iesaku jums iepazīties ar pārsteidzoši vienkāršu “Jūras putu” kokteiļa recepti.

Tas ir ļoti spilgts, skaists un garšīgs. Šajā kokteilī ir divas ledus izmantošanas iespējas. Pirmā ir likt kubiņus veselus uz glāzes apakša. Otrais ir sasmalcināt ledu ar smalcinātāju.

Sastāvdaļas:

Pina Colada 50 ml
Blue Curaçao 50 ml
Ananāsu sula 100 ml
Ledus 100 g
Slepenā sastāvdaļa 1 tējkarote (pēc izvēles)

Atkarībā no savām garšas vēlmēm jūs varat izvēlēties to, kas jums vairāk patīk. 1. Sajauciet ananāsu sulu ar Pina Colada sīrupu (un ledu, ja vēlaties). Ievietojiet blenderī un saputojiet līdz viendabīgai masai.

2. Glāzes apakšdaļā ielej pārsteidzoši krāsaino sīrupu – Blue Curaçao. 3. Vēl viena interesanta sastāvdaļa, kas var papildināt šo vienkāršo Jūras putu kokteiļa recepti, ir citronu sula. Piemērota tikai svaigi spiesta, koncentrētāka. Uzlejiet sīrupu ar sulu uz augšā. Citrona šķēlīte vai plāna miziņas šķēlīte palīdzēs izrotāt glāzi. Tas ir viss, pārsteidzoši skaists un garšīgs kokteilis “Jūras putas” mājās ir gatavs, un jūs varat to nobaudīt.

Kosmopoliten

Kokteiļa recepte, kas ir kļuvis ārkārtīgi populāra visā Amerikā. Piešķiriet savai ballītei lielpilsētas noskaņu! Nav nekā labāka par šī kokteiļa optimistisko citrusaugļu garšu un vieglu, patīkamu rūgtumu, kas var padarīt vakaru gaišāku. Cosmopolitan jūs nesagatavosiet no tā, kas ir jūsu ledusskapī, – sastāvdaļas būs jāmeklē, bet jūsu pūles būs labi atalgotas!

Cosmopolitan ir patiesi karalisks kokteilis, kas jau sen ir iecienīts visā pasaulē. Par šī maģiskā dzēriena rašanos ir vairākas leģendas. Pirmā leģenda vēsta, ka kokteili Cosmopolitan 1986. gadā izgudrojusi bārmene no Floridas Šerila Kuka. Sieviete nolēma samaisīt dzērienu ar ļoti izteiksmīgu garšu un krāsu, kā arī laba ideja bija kokteili pasniegt stilīgā Martini glāzē.

Šerilas Cosmopolitan sastāvs bija šāds: Triple Sec , Absolut Citron , dzērveņu sula un laima sīrups. Otrajā gadījumā populāro dzērienu 1987. gadā esot radījis kāds Tobijs Cicini. Triple Sec viņš aizstāja ar Quantro un laima sīrupu aizstāja ar svaigu tā paša augļa sulu. Starptautiskā bārmeņu sabiedrība Tobija Cicini kokteiļa Cosmopolitan recepti ir atzinusi par klasiku.

Sastāvdaļas:

Citrusaugļu sula 5,5 daļas
Apelsīnu sula 1/2 daļas
Laima sula 1/4 daļas
Dzērveņu sula 1 daļa
Slepenā sastāvdaļa 1 tējkarote (pēc izvēles)

1. Rūpīgi atdzesējiet visas kokteiļa šķidrās sastāvdaļas, lai dzēriens iegūtu pēc iespējas patīkamāku garšu. 2. Izspiediet sulu no laima, un neļaujiet sevi nomierināt ar to, ka tajā var būt paša citrusaugļa šķiedras, tas nebūs nekas traks.

3. Piepildiet šeikeri ar sasmalcinātu ledu, ātri ielejiet tajā visas šķidrās sastāvdaļas un rīkojieties ātri, lai kokteilis nepiesātinātos ar lieko šķidrumu. 4. Vairākas reizes spēcīgi sakratiet šeikera saturu un nekavējoties pārlejiet to trīsstūrveida Martini glāzē. 5. Dekorējiet dzērienu ar citrona miziņu, iemērcot to šķidrumā, un nekavējoties pasniedziet kokteili saviem viesiem.

Lasi vēl: Šis deserts varētu būt jūsu jaunais kulinārijas brīnums 

Slepenā sastāvdaļa

Esmu bārmenis ar vairāku gadu stāžu un arī man patīk eksperimentēt! Bieži klienti prasa nestiprinātos dzērienus, bet vēlas tādu pašu krāsu un garšu, bet jūs taču saprotiet, ka ne vienmēr tas ir iespējams, vai ne? Dažreiz krāsu un garšu piešķir tieši stiprais dzēriens. Tāpēc es eksperimentu rezultātā atklāju sev palīglīdzekli un tagad mana plauktā stāv vairāku veidu šī sastāvdaļa. Uzminiet kas tā ir?

 

Tas ir cukurvates cukurs! Man tas stāv visās pieejamajās krasās un garšās. Arī šim kokteilim “Jūras putas” es pielieku cukurvates cukuru zaļa vai zilā krāsā. Tas piedod ne tikai papildus garšu, bet arī izteiktu, spilgtu krāsu. Lai arī tev sākumā tas var šķist dīvaini, izmēģini un tu sapratīsi par ko es runāju. Lai labi garšo!

Leave a Comment