Šī man ir ļoti īpaša recepte, jo savulaik to saņēmu “mantojumā” no savas mīļās omītes, kura bija brīnišķīgs pavārs un konditors – nekad, nekur citur neesmu ēdusi tik gardu zemeņu pīrāgu kā šo. Tagad dalos šajā receptē ar jums!
Šī ir vienkārša recepte, kuras sastāvā ir tikpat vienkārši produkti un pilnīgi vai neticami, ka rezultātā izdodas tik bezgalīgi gards pīrāgs – ticiet, tas pārsteigs pat visrūdītākos un izlepušākos gardēžus. Tik iedodiet viņiem pagaršot un viņi jums paprasīs papildus porciju!
Sastāvdaļas:
Olas – 4 gab.
Cukurs – 120 grami
Augstākā labuma kviešu milti – 130 grami
Svaigas zemenes – dekorēšanai (vismaz 350 grami)
Citas ogas – mellenes, avenes – dekorēšanai
Pūdercukurs – dekorēšanai
Izpildi šo testu!
Kūkas “drupačām”:
Sviests – 80 grami
Augstākā labuma kviešu milti – 120 grami
Cukurs – 80 grami
Pagatavošanas metode:
1. Drupačām: sviestu nedaudz izkausē, pievieno tam cukuru un maisa tos abus kopā līdz veidojas viendabīga masa. Pēc tam pievieno tajā pašā traukā miltus un ar rokām visu samaisa, lai veidotos “drupatas”.
2. Olas un cukuru saputo ar mikseri, līdz izveidojas “viegla, putota” masa. Pakāpeniski tai pievieno miltus, pēc tam visu lēni, lēni maisa ar karoti līdz iegūst viendabīgu masu.
3. Nepieciešama cepšanas forma (20 x 30 cm) – tajā ieklāj cepšanai paredzēto papīru, ielej pamatnes mīklu, izlīdzina to.
4. Pēc tam uz šīs masas liek zemenes, nedaudz atstājot brīvu vietiņu gar malām. Pēc tam virsū bagātīgi pārkaisa drupatas.
Lasi vēl: Karaliskais zemeņu džems: kā pagatavot ievārījumu, ko mīlēja karaliene Elizabete II
5. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Liek tajā cepšanas veidni. Kūku cep apmēram 30 līdz 35 minūtes, kamēr maliņas kļūst zeltainas.
6. Kad pīrāgs ir gatavs, ļaujiet tam nedaudz atdzist tajā pašā formā un tikai pēc tam, kad tas ir atdzisis, pārlieciet to citā traukā.
7. Ja vēlaties, virspusi varat dekorēt vēl ar svaigām ogām – piemēram, mellenēm, avenēm, piparmētru lapiņām un visu pārbērt ar pūdercukuru.