Garšvielas gaļai, zivīm, putnu gaļai, grillam, pupām, kartupeļiem u.c. ēdieniem. Īpaši noderīgs atgādinājums par garšvielām: ko kam pievienot!
Katrai sevi cienošai mājsaimniecei virtuvē nav viena vien garšvielu burciņa, dažreiz to skaits ir desmitos … kā neapjukt un atcerēties, kas vislabāk sader ar ko? Šajā jautājumā mēs jums palīdzēsim!
1. Garšvielas gaļai: sarkanie, melnie, smaržīgie pipari vai krustnagliņas, majorāns, timiāns, ķimenes, kurkuma, sīpols, oregano.
2. PUTNU GAĻAI: timiāns, majorāns, rozmarīns, salvija, baziliks.
3. ZIVĪM: auru lapas, baltie pipari, ingvers, smaržīgie pipari, sīpoli, koriandrs, čili pipari, sinepes, dilles, timiāns.
4. GRILAM: sarkanie pipari, smaržīgie pipari, kardamons, timiāns, majorāns, muskatrieksts, ķimenes, ingvers, čili, oregano, kadiķis.
5. RAGŪ: sarkanie pipari, ingvers, kurkuma, koriandrs, sinepes, kardamons, ķimeņu sēklas, melnie pipari, piparmētra, muskatrieksts, krustnagliņas.
6. KĀPOSTIEM: koriandrs, fenhelis, ķimenes, melno sinepju sēklas.
Lasi arī: Soda veselībai: Katrai sievietei jāzina šie 11 triki, ko var izdarīt ar sodas palīdzību
7. KARTUPEĻIEM: koriandrs, kurkuma un asafetīds.
8. PUPĀM: ķimenes, asafetīds, ingvers, pipari, lavandas piparmētra un koriandrs.
9. MARINĀDĒM: lauru lapas, kadiķis (gatavojot medījuma gaļu un zivis marinādei pievieno ogas), diļļu zari ar pumpuriem, ziediem vai sēklām.
10. AUGĻIEM, SULĀM, KOMPOTIEM: kanēlis, krustnagliņas, ingvers, anīss, kardamons.
11. PASTĒTEI: baltie pipari, kanēlis, ingvers, lauru lapas, krustnagliņas, kanēlis, anīss, ingvers, kardamons.
12. KONDITOREJAS IZSTRĀDĀJUMIEM: krustnagliņas, kanēlis, anīss, ingvers, kardamons, piparmētra, apelsīna miziņa, anīss, sezama, magoņu sēklas, vaniļa.
13. SILTAM PIENAM: kanēlis, kardamons, safrāns.
Arī interesanti: Lūk liels recepšu saraksts, kur izmantot šīs garšvielu zināšanas! SPIED ŠEIT!