Gudrība, kas maina likteni: 12 Konfūcija citāti, kas padarīs jūsu dzīvi labāku

“Jūs varat pārvarēt sliktos ieradumus tikai šodien, bet ne rīt.” Šis ir vienkāršs un gudrs citāts par to, kā kļūt par labāku cilvēku. Mēs visi ik ​​pa laikam mēdzam teikt: “Es pārstāšu slinkot pirmdien”, “Jaunajā gadā beigšu smēķēt”, “līdz vasarai pārtraukšu pārēsties ar saldumiem” un tā tālāk. Ja jums ir jāpārtrauc kaut kas darīt, pārtrauciet tūlīt.

“Domājot par nākotni, cilvēki aizmirst par tagadni. Viņi nedzīvo ne tagadnē, ne nākotnē. Viņi dzīvo tā, it kā nekad nemirtu, bet, kad viņi ir tuvu nāvei, viņi saprot, ka viņi vispār nekad nav dzīvojuši . ” Dzīvo šeit un tagad. Izbaudi pašreizējo mirkli, jo dzīve ir tā, ko tu šobrīd jūti.

“Ja tu kādu ienīsti, tad šī persona tevi ir uzvarējusi.” Uzvarētāji nekad nedzīvo ar atriebību un naidu savās sirdīs. Spēcīgi un laimīgi cilvēki prot piedot pat vislielākās sāpes, kas viņiem sagādātas. Atriebība ir muļķiem.

“Dažreiz ir svarīgi kļūdīties, lai tikai saprastu, kāpēc jums to nevajadzēja pieļaut.” Šeit mēs atkal runājam par jūsu pieredzi. Jūs varat klausīties miljons runu par to, kāpēc jums nevajadzētu darīt to, ko vēlaties darīt, bet, ja jūs to darīsit un sapratīsit, ka kļūdījāties, tā būs mācība, kuru atcerēsities visu atlikušo mūžu.

“Nav nekā skaistāka par bērnu, kurš pārliecinoši staigā pa dzīves ceļu pēc tam, kad esat parādījis viņam ceļu.” Lielākā daļa vecāku nerāda ceļu, kas ejams, bet norāda, kā katrs solis būtu jāveic pareizi. Tā ir liela kļūda, kas padara bērnus atkarīgus un nelaimīgus. Palīdziet bērnam pašam atrast izeju no sarežģītām situācijām, dodiet norādījumus, kā meklēt izeju no sarežģītām situācijām, nevis vispār izvairīties no iekļūšanas tajās.

Lasi arī: Andžela Pērla brīdina Aunus nepiņemt lēmumus, bet Skorpioniem sola liktenīgas pārmaiņas finansēs 2023.gada oktobrī!

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023.gada 2.oktobra līdz 8.oktobrim: Vērsim jāuzmana savs maks, Skorpions var saņemt sodu!

“Dzīve ir neticami vienkārša, bet cilvēka dabā ir to sarežģīt.” Cilvēki vienmēr meklē iemeslu satraukumam, satraukumam. Mēs vienmēr slīkstam nožēlās, bailēs un baidāmies kādam lūgt palīdzību. Tas var nekad nemainīties globālā mērogā. Mēģiniet vismaz mainīt savu skatījumu uz notiekošo.

“Jūs varat visu mūžu sūdzēties par tumsu, vai arī varat iedegt nelielu svecīti . ” Cilvēka būtība ir tāda, ka viņš vienmēr sūdzas, bet pats nevar sākt labot apkārtējo realitāti. Jūs varat sūdzēties par to, ka esat vientuļš, bet jūs varat iziet un satikt jebkuru, kuru vēlaties. Jūs varat sūdzēties par savu dusmīgo un alkatīgo priekšnieku, vai arī varat atrast citu darbu.

“Baidieties no ļaunuma sevī, nevis no ļaunuma citos . ” Mūsu problēma ir tā, ka mēs cenšamies salabot citus cilvēkus, bet tas ir neticami grūti. Pietiek tikai atcerēties, cik grūti dažreiz ir mainīt sevi. Pēc tam kļūs skaidrs, ka otru cilvēku mainīt būs gandrīz neiespējami. Ja jūs koncentrējaties uz savām pārvērtībām, tad apkārtējā pasaule mainīsies, ieskaitot cilvēkus, kas atrodas tuvumā.

Ir pagājuši divdesmit pieci gadsimti kopš Konfūcija nāves, taču nekas nav īsti mainījies. Cilvēki bija tālu no gudrības, un tādi paliek līdz šai dienai. Jums ir iespēja sakārtot savu nākotni un  sākt jaunu dzīvi, domājot par iepriekš aprakstītajiem citātiem.