Gudrība, kas maina likteni: 12 Konfūcija citāti, kas padarīs jūsu dzīvi labāku

“Dzīvo tā, kā vēlies dzīvot, nevis tā, kā saka citi. Jūs varat attaisnot citu cilvēku cerības vai arī ne. Jebkurā gadījumā jūs nomirsiet bez šiem cilvēkiem un izcīnīsiet savas uzvaras paši. Ja tu dzīvo tā, kā tev saka vecāki, draugi vai kāds cits, ievērojot kāda cita likumus, tad līdz mūža beigām tu vari sākt nožēlot, ka neizlēmi par kaut ko svarīgu sev. Mēģiniet meklēt patiesību savos lēmumos, pat ja tie ne vienmēr ir pareizi. Kļūdas palīdz augt un dzīvot bez nožēlas.

“Sliktos ieradumus var pārvarēt tikai šodien, bet ne rīt.” Šis ir vienkāršs un gudrs citāts par to, kā kļūt par labāku cilvēku. Mēs visi periodiski mēdzam teikt: “Es beigšu slinkot no pirmdienas”, “Es atmetīšu smēķēšanu no jaunā gada”, “Līdz vasarai beigšu pārēsties ar saldumiem” un tā tālāk. Ja jums ir jāpārtrauc kaut kas darīt, pārtrauciet tūlīt.

“Domājot par nākotni, cilvēki aizmirst par tagadni. Viņi nedzīvo tagadnē vai nākotnē. Viņi dzīvo tā, it kā nekad nemirtu, bet, kad viņi ir tuvu Nā*ei, viņi saprot, ka viņi nemaz nav dzīvojuši . Dzīvo šeit un tagad. Izbaudi mirkli, jo dzīve ir tā, ko tu šobrīd jūti.

“Ja tu kādu ienīsti, šī persona tevi ir uzvarējusi.” Uzvarētāji nekad nedzīvo savās sirdīs atriebību un naidu. Spēcīgi un laimīgi cilvēki spēj piedot pat vislielākās sāpes, ko viņi ir radījuši. Atriebība ir muļķiem.

“Dažreiz ir svarīgi kļūdīties, lai tikai saprastu, kāpēc to nevajadzēja pieļaut.” Atkal, tas attiecas uz jūsu pieredzi. Jūs varat klausīties miljoniem runu par to, kāpēc jums nevajadzētu darīt to, ko vēlaties darīt, bet, ja jūs to darāt un sapratīsit, ka esat kļūdījies, tad šī jums būs mācība, kuru atcerēsities visu mūžu.

“Nav nekā skaistāka par bērnu, kurš pārliecinoši iet pa dzīves ceļu pēc tam, kad esat viņam parādījis ceļu.” Lielākā daļa vecāku nerāda ceļu, kas ejams, bet norāda, kā katrs solis būtu jāveic pareizi. Tā ir liela kļūda, kas padara bērnus atkarīgus un nelaimīgus. Palīdziet bērnam pašam atrast izeju no sarežģītām situācijām, dodiet norādījumus, kā meklēt izeju no sarežģītām situācijām, nevis kā tajās vispār neiekļūt.

Lasi arī: Sieviešu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 6. marta līdz 12. martam

“Dzīve ir neticami vienkārša, bet cilvēka dabā ir to sarežģīt.” Cilvēki vienmēr meklē iemeslu neapmierinātībai, pārdzīvojumiem. Mēs vienmēr slīkstam nožēlā, bailēs un baidāmies kādam lūgt palīdzību. Varbūt globāli tas nekad nemainīsies. Mēģiniet mainīt vismaz savu skatījumu uz notiekošo.

“Jūs varat visu mūžu sūdzēties par tumsu, vai arī varat iedegt nelielu svecīti . ” Cilvēka būtība ir tāda, ka viņš vienmēr sūdzas, bet viņš pats nevar sākt labot realitāti, kas ir viņam apkārt. Jūs varat sūdzēties par to, ka esat viens, bet jūs varat iziet un satikt jebkuru. Jūs varat sūdzēties par dusmīgu un alkatīgu priekšnieku, vai arī varat atrast citu darbu.

“Baidieties no ļaunuma sevī, nevis no ļaunuma citos . ” Mūsu problēma ir tā, ka mēs cenšamies salabot citus cilvēkus, bet tas ir neticami grūti. Pietiek tikai atcerēties, cik grūti dažreiz ir mainīt sevi. Pēc tam kļūs acīmredzams, ka otru cilvēku mainīt būs gandrīz neiespējami. Ja jūs koncentrējaties uz savām pārvērtībām, tiks pārveidota arī apkārtējā pasaule, tostarp cilvēki, kas atrodas tuvumā.

Kopš Konfūcija Nā*es ir pagājuši divdesmit pieci gadsimti, taču nekas īsti nav mainījies. Cilvēki bija tālu no gudrības, un tādi paliek līdz šai dienai. Jums ir iespēja sakārtot savu nākotni un sākt jaunu dzīvi, domājot par iepriekš aprakstītajiem citātiem.

Leave a Comment