Ideāla budžeta uzkoda, kas pazudīs 1 sekundes laikā

Kartupeļi ir viens no universālākajiem un iecienītākajiem produktiem virtuvē, kas ir izmantots dažādos ēdienos visā pasaulē.

To daudzveidīgās pagatavošanas iespējas ļauj no šī vienkāršā dārzeņa radīt visdažādākās delikateses – sākot no tradicionālām kartupeļu pankūkām un beidzot ar kraukšķīgiem kartupeļu čipsiem vai biezām, sātīgām zupām.

Šoreiz piedāvājam interesantu un modernu pieeju klasiskajām kartupeļu pankūkām – jaunu, īpaši gardu un kraukšķīgu recepti, kas noteikti iepriecinās gan ģimenes locekļus, gan viesus.

Šī uzkoda ir lieliska ne tikai kā ikdienas maltītes sastāvdaļa, bet arī kā ideāls ēdiens ballītēm, draugu vakariem vai pat svētku galdam. Tā apvieno sulīgo kartupeļu maigumu ar siera intensīvo garšu un bekona kraukšķīgumu, radot pilnīgi jaunu garšas pieredzi. Ja vēlaties izmēģināt kaut ko neparastu un viegli pagatavojamu, šī recepte ir tieši jums!

Sastāvdaļas

Lai pagatavotu šo gardo kartupeļu uzkodu, būs nepieciešamas sekojošas sastāvdaļas:

Kartupeļi – 8 neliela izmēra kartupeļi (ieteicams izvēlēties jaunus kartupeļus, jo tie ir mīkstāki un ar plānāku mizu).

Cietais siers – 150 grami (ieteicams izmantot sieru ar izteiktu garšu, piemēram, Čedaras vai Parmezāna sieru, bet var izmantot arī citu iecienītu cieto sieru).

Bekons vai kūpināta krūtiņa – pēc izvēles (šī sastāvdaļa piešķirs ēdienam papildus kraukšķīgumu un dūmakainu aromātu).

Augu eļļa – nepieciešama cepešpannas ieziešanai un kraukšķīguma nodrošināšanai.

Sāls – pēc garšas.

Garšvielas kartupeļiem – var izmantot dažādas garšvielas pēc savas gaumes, piemēram, ķiploku pulveri, papriku, melnos piparus vai rozmarīnu.

Papildus var sagatavot arī:

Zaļumus dekorēšanai – dilles, pētersīļus vai lociņus.

Skābo krējumu vai iecienītākās mērces – pasniegšanai kopā ar šo uzkodu.

Lasi vēl: Visi par to aizmirsa: ļoti garšīgi salāti, kas pagatavoti no 3 slepenām sastāvdaļām

Soli pa solim pagatavošana

1. Kartupeļu sagatavošana

Kartupeļu mazgāšana un vārīšana

Rūpīgi nomazgājiet kartupeļus zem tekoša ūdens, lai noņemtu visus netīrumus un smiltis.

Ja izmantojat vecākus kartupeļus ar biezāku mizu, varat tos nomizot, bet jauniem kartupeļiem tas nav nepieciešams, jo to miza ir plāna un piedod papildu garšu un tekstūru.

Lieciet kartupeļus lielā katlā ar aukstu ūdeni un pievienojiet 1-2 tējkarotes sāls. Vāriet kartupeļus uz vidējas uguns aptuveni 15–20 minūtes vai līdz tie kļūst mīksti. Pārbaudiet ar dakšiņu – ja tā viegli ieduras kartupeļos, tie ir gatavi.

Atdzesēšana un griešana

Kad kartupeļi ir gatavi, nolejiet ūdeni un ļaujiet tiem nedaudz atdzist. Pēc tam katru kartupeli pārgrieziet uz pusēm. Šis solis ir svarīgs, jo tieši pusītes būs pamats mūsu siera un bekona kombinācijai.

2. Siera un bekona sagatavošana

Siera rīvēšana

Cieto sieru sarīvējiet uz rupjās rīves. Ja vēlaties, varat izmantot arī smalko rīvi, taču rupji rīvēts siers labāk turēs formu un dos vairāk tekstūras. Sarīvēto sieru atlieciet malā uz šķīvja, lai tas būtu gatavs nākamajam solim.

Bekona sagatavošana

Ja izmantojat bekonu vai kūpinātu krūtiņu, to vajadzētu smalki sagriezt nelielos gabaliņos. Ja vēlaties īpaši kraukšķīgu rezultātu, bekona gabaliņus var viegli apcept uz pannas līdz zeltaini brūnai krāsai pirms pievienošanas kartupeļiem.

3. Kartupeļu un siera kombinācija

Cepešpannas sagatavošana

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem pēc Celsija. Izklājiet cepešpannu ar cepampapīru un pārklājiet ar nelielu daudzumu eļļas, lai kartupeļi nepieliptu.

Siera pamatne

Uz cepešpannas izveidojiet nelielus siera kaudzītes, kuras kalpos kā kraukšķīga pamatne mūsu uzkodai. Sieram virsū lieciet pārgrieztās kartupeļu pusītes ar griezuma pusi uz leju.

Kartupeļu nospiešana

Izmantojot glāzes dibenu vai lāpstiņu, uzmanīgi piespiediet katru kartupeļa pusīti pie siera, veidojot nelielu plātsmaizes formu. Šis solis palīdzēs sieram labi pieķerties kartupeļiem un veidos kraukšķīgu apakšpusi.

Papildu garšvielu pievienošana

Apkaisiet kartupeļus ar nelielu daudzumu sāls un iecienītākajām garšvielām. Pievienojiet vēl nedaudz sarīvēta siera un izklājiet sagatavotos bekona gabaliņus pa virsu.

4. Cepšana

Cepšana cepeškrāsnī

Liekiet sagatavoto kartupeļu uzkodu cepeškrāsnī un cepiet 15–17 minūtes, līdz siers ir pilnībā izkusis un apakšpuse kļuvusi zeltaini kraukšķīga. Ja vēlaties īpaši kraukšķīgu virsmu, pēdējās 2–3 minūtes varat ieslēgt grila režīmu.

Pabeigšana un dekorēšana

Izņemiet kartupeļu uzkodu no cepeškrāsns un ļaujiet tai nedaudz atdzist. Dekorējiet ar svaigi sakapātiem zaļumiem – dillēm, pētersīļiem vai lociņiem, lai piešķirtu svaigumu un krāsainību.

Lasi vēl: Ko stādīt ēnā — ēnā izturīgākie dārzeņi un zaļumi

5. Pasniegšana

Šo gardo uzkodu vislabāk pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas, kamēr tā vēl ir silta un kraukšķīga. Tā lieliski sader ar dažādām mērcēm:

Klasisko skābo krējumu, kas piešķir maigu un krēmīgu garšu.

Ķiploku mērci – ja vēlaties intensīvāku garšu.

BBQ mērci – kas piešķirs saldenu un pikantu niansi.

Medus-sinepju mērci – ja vēlaties saldenu un viegli pikantu kombināciju.

Šī kartupeļu uzkoda ir brīnišķīga alternatīva klasiskajām kartupeļu pankūkām, piedāvājot jaunu un pārsteidzošu garšas kombināciju. To ir viegli pagatavot, un tā ir ideāli piemērota jebkurai situācijai – vai tas būtu ģimenes vakars, draugu ballīte vai svētku mielasts. Izmēģiniet šo recepti un izbaudiet kraukšķīgu, gardu un aromātisku uzkodu, kas noteikti kļūs par vienu no jūsu iecienītākajiem ēdieniem!