Ingvers Vese***ai: brīnumlīdzeklis, kas ārstē buķeti dažādu slimību (+ receptes)

ingvers

Ingvers Vese***ai un ārstniecībai: šim augam, kuru, tam piemītošo ārstniecības īpašību dēļ, mēdz dēvēt par austrumu ķiploku, ir gara un interesanta vēsture.

Jau seno ķīniešu un indiešu medicīnā ingvera sakne tika uzskatīta par maģisku līdzekli, kas spēj atgriezt jaunību un veselību: to kā tonizējošu un stimulējošu līdzekli deva pēc slimībām atveseļoties sākušiem pacientiem, rekomendēja pret dažādiem gremošanas procesu traucējumiem, kā arī iekļāva organisma enerģētisko līdzsvaru atjaunojošo dzērienu sastāvā.

Ingvera ārstnieciskās īpašības labi pārzināja arī senie arābu dziednieki, bet tam piemītošās spējas uzkurināt mīlas kaisli iemūžinātas pat “Tūkstoš un vienas nakts pasakās”.

Lasi vēl: Sildoši dzērieni drēgnam laikam – arī ĪSTĀ ingvera tēja; Brīnišķīgas receptes

 

Ingvers bija augstā vērtē arī Eiropas mediķu vidū, un tālā senatnē, piemēram, Francijā, viena mārciņa saknes maksāja tikpat, cik pieaudzis auns. Anglijā ingvera izvilkumu uzskatīja par vienu no spēcīgākajiem ārstniecības līdzekļiem: epidēmiju laikā ar to ārstēja pat mēri.

Mūsdienu zinātnieku pētījumi apliecinājuši, ka ingvera saknē esošajām vielām piemīt antioksidantu, pretiekaisuma, spazmolītiska, vēdera izeju rosinoša un vemšanu nomācoša iedarbība, tās arī pazemina holesterīna un cukura līmeni asinīs.

Ingverā ir ļoti daudz viegli asimilējamu olbaltumu, ogļhidrātu, augu šķiedrvielu un mikroelementu (kalcijs, fosfors, dzelzs, magnijs, nātrijs, cinks). Vēl augs satur visas neaizvietojamās aminoskābes (triptofānu, treonīnu, metionīnu u.c.), arī cieti, fermentus, ēteriskās eļļas, rūgtvielas (kas piešķir augam raksturīgo dedzinošo garšu) un unikālas ķīmiskas vielas seskviterpēnus, kas palīdz cīnīties ar mokošu klepu, bronhītu un saaukstēšanās gadījumos.

Ingvers normalizē kuņģa-zarnu trakta darbību, palīdz gripas un akūto respiratoro saslimšanu ārstēšanā, labvēlīgi iedarbojas uz aknām, paaugstina organisma vispārējo tonusu un veicina endokrīnās sistēmas atjaunošanos. Turklāt tas jūtami nostiprina atmiņu un šķidrina As**is, tādējādi novēršot trombu veidošanās risku. Ingvers Vese***ai un ārstniecībai ir īsts brīnums!

 

Svaigi spiesta ingvera sula ir teicams līdzeklis veselīgas zarnu trakta mikrofloras uzturēšanai, kā arī holesterīna līmeņa pazemināšanai asinīs. Lai iegūtu sulu, svaigu ingvera sakni sarīvē uz rīves, iegūto masu ieliek lina auduma drāniņā un izspiež sulu.

Fitoterapeiti uzskata, ka ingvers ir sildošs augs, tāpēc lieliski noder visiem, kuri dzīvo vietās ar aukstu klimatu, tātad – arī mums.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu dažādas konkrētas ingvera receptes pret konkrētām kaitēm

COMMENTS

Leave a Comment