Ir pierādīts, ka, ja jūs izdzerat vismaz vienu glāzi dienā no šī piesātinātā dzēriena…

Tas, ka burkāni ir noderīgi un ļoti bagāti ar beta-karotīnu, mēs zinām no bērnības. Bet parastie dārza burkāni slēpj sevī daudz pārsteigumu. Un daudzās ES valstīs tas ir oficiāli atzīts par augli!

Viss tā, lai uzņēmīgie portugāļi pēc likuma varētu gatavot un pārdot smaržīgāko “augļu” ievārījumu – burkānu. Saskaņā ar Eiropas Savienības likumiem ievārījumu var izgatavot tikai no augļiem, bet to nevar izgatavot no dārzeņiem, tāpēc tas bija jāpieraksta pie augļiem.

LASI ARĪ: 6 hormoni ir atbildīgi par tauku uzkrāšanos un lūk, kā tos izslēgt

Daži no mums ir dzirdējuši par burkānu tēju . Kaut arī burkāni tiek uzskatīti par visbiežāk sastopamajiem dārzeņiem uz planētas, tēja, kas izgatavota no tā, ir reta viešņa uz mūsu galda.

Burkānu tēja

Vecie cilvēki atceras, ka pēc kara, kad bija grūti iegūt īstu lapu tēju, burkānu tēja kļuva par piespiedu aizstājēju daudziem.

LASI ARĪ: 4 patiesības par ēterisko enerģiju

Ir divi diametrāli pretēji vārīšanas veidi – no lakstiem un no saknēm. Ir grūti pateikt, kurš ir labāks. Atbalstītāji ir gan vienam, gan otram, bet visi apgalvo, ka burkānu tēja var aizstāt parasto melno.

Es dodu priekšroku tējai no burkānu lapām. Dažās valstīs tirgos tiek pārdoti burkānu laksti, un mūsu valstī tie tiek izmesti. Interesanti ir no tā pagatavot garšīgu un veselīgu dzērienu.

Turpini lasīt nākošajā lapā…

Leave a Comment