Ir pierādīts, ka, ja jūs izdzerat vismaz vienu glāzi dienā no šī piesātinātā dzēriena…

Burkānu tējas derīgās īpašības

Burkānu tējas labvēlīgās īpašības ir saistītas ar lielo karotīna daudzumu, kas ieguva savu nosaukumu par godu šai saknei (no latīņu carota – burkāns).

LASI ARĪ: 6 zodiaka zīmes, kuras 2019. gadā gaida lielas izmaiņas!

Karotīns ir pigments, kas burkānam piešķir dzeltenīgi oranžu krāsu. Tas ir dabisks imūnstimulants, palielina organisma rezistenci pret patogēniem.

Burkānu tēju var dzert bez cukura. Pietiekami pievienot nedaudz medus. Fakts ir tāds, ka sakņu dārzenis pats par sevi ir salds augstā cukura satura dēļ. Tāpēc šis dzēriens ne tikai remdē slāpes, bet arī ir patīkams pēc garšas.

Tautas dziednieki iesaka to lietot spēku izsīkuma un hroniska aizcietējuma gadījumā. Burkānu dzēriens ir noderīgs arī saaukstēšanās, bezmiega gadījumā. Tā spēj izvadīt kaitīgās vielas no organisma.

Tēja no šīs skaistās saknes ir ieteicama vīriešiem. Tā pasargās viņus no prostatīta, kā arī urīnakmeņiem. Ja jūs regulāri dzerat burkānu tēju, varat izvairīties no problēmām ar kuņģa-zarnu traktu.

Tiek uzskatīts, ka burkānu tēja uzlabo imūnsistēmu, uzlabo tonusu. Tā ir noderīga bērniem, jo ​​tā aktīvā augšanas laikā stiprina kaulus.

Veidi, kā pagatavot burkānu tēju

NO SAUSIEM BURKĀNIEM

  • Uzsildiet tējkannu, noskalojot to ar verdošu ūdeni.
  • Ieberiet divas ēdamkarotes žāvētu sakapātu sakņu.
  • Ielej glāzi verdoša ūdens.
  • Pārklājiet tējkannu ar vāku un ietiniet dvielī, atstājiet ievilkties divdesmit minūtes.

Gatavojot šādu šādi. Burkānus, parasti mazus, mazgā, žāvē un smalki sagriež vai sarīvē. Tad žāvē uz cepešpannas cepeškrāsnī vai krāsnī trīs reizes pa 20 minūtēm.

LASI ARĪ: Urāns Vērsī: jauna pieeja tam, kas mums ir un kas mums nav

Cepeškrāsns temperatūrai jābūt 200 grādiem. Pārliecinieties, ka izejvielas netiek sadedzinātas! Gatavais produkts tiek uzglabāts sausā vietā audekla maisos vai alvas (stikla) ​​burkās.

Burkānu tējai ir patīkama augļu garša. Uzzināt, ka tas ir parasts burkāns, ir ļoti grūti. Daži dzer šo dzērienu ar pienu.

BURKĀNU LAKSTI

  • Sagatavojiet ēdamkaroti lakstu un žāvētu burkānu.
  • Ieberiet tējkannā un ielej glāzi karsta ūdens.
  • Atstājiet to trīsdesmit minūtes.

LASI ARĪ: Venēras tranzīts Ūdensvīrā no 1. līdz 26.martam: atklāts, radošs un māksliniecisks periods

Burkānu laksti tiek novākti vasarā, aktīvās augšanas periodā. To sagriež un žāvē brīvā dabā vai krāsnī. Iegūtās izejvielas jāuzglabā vakuuma maisiņā vai stikla burkā. Galvenais ir tas, ka uzglabāšanas tvertne ir labi aizvērta.

Tēja no burkānu lakstiem palīdzēs vieglāk saīsināt karstās dienas. Jūs varat dzert to karstu vai ar ledu un piparmētru. Visām pārējām burkānu tējas pagatavošanas metodēm ir tāda pati pagatavošanas tehnoloģija, taču tās atšķiras infūzijas laiku un papildu sastāvdaļu klātbūtni.

Piemēram, jūs varat sajaukt burkānus, augļus vai korinšu lapas, savvaļas rožu un nostādināt uz 4 stundām. Tēja, kas pagatavota saskaņā ar šo recepti, būs noderīga saaukstēšanās, vitamīnu deficīta un ķermeņa vispārējā vājuma gadījumā.

Jautrs fakts: pirmais burkāns nebija tradicionālā oranži sarkanā krāsā, bet spilgti violetā! 16. gadsimtā, visā pasaulē pazīstamā saulainā burkāna krāsa, tika izaudzēta pateicoties pacietīgiem holandiešu zinātniekiem. Saskaņā ar leģendu, botānisti izpildīja savu varoņdarbu, Oranskas karaliskās ģimenes vārdā, kuru dinastijas krāsa bija precīzi oranžā.

avots: takprosta

Leave a Comment