Ja darīsiet šo, virtuves kodes jūs vairs nekad netraucēs un aizlidos prom uz visiem laikiem

Virtuves kodes rada problēmas visiem krājumiem virtuvē, turklāt tās ļoti ātri vairojas.

Kā no kodēm atbrīvoties uz visiem laikiem, lasiet tālāk.

Kas nepatīk virtuves kodēm?

Visvairāk virtuves kodēm nepatīk kārtība, higiēna un pārdomāta birstošo produktu uzglabāšanas organizācija. Būtībā kukaiņi nevar iekļūt caur stiklu, tāpēc stikla burkas ir viņu ienaidnieks.

Uzreiz pēc miltu vai rīsu iegādes tie ir jāpārlāk stikla burkā un jāparaksta. Nav nekādas jēgas uzglabāt pārtikas produktus veikalā nopērkamajos papīra maisiņos, pat aizvērtos ar speciālu saspraudi. Kodes izspiedīsies cauri plastmasas mikroporām.

Pārtikas kāpuru ienaidnieks Nr. 1 ir lauru lapa. Pietiek ievietot 2-3 lapas maisiņos ar miltiem, žāvētām sēnēm un citiem birstošiem produktiem, kurus kukaiņi mīl, lai izdzītu tos no turienes.

Ieteicams arī regulāri mazgāt skapjus, kuros glabājat neiesaiņotus pārtikas produktus, ar karsta etiķa un ūdens maisījumu, pēc tam noslaucīt virsmu sausu. Tiklīdz virtuves kodes sajutīs etiķa smaržu, tās gandrīz nekavējoties izlidos.

Skapjos var novietot arī vati, kas samērcēta vaniļas aromatizētājā, vai tējas maisiņus ar kaltētu piparmētru. Tas, kas ir patīkams mūsu degunam, nav tīkams kodēm.

Lasi vēl: Jaunava – mīklas, Ūdensvīrs – blogošana: labākais pensijas hobijs katrai zodiaka zīmei

Vēl viens mājas līdzeklis pret pārtikas kodēm ir 3 garšvielu turbo maisījums.

Katra no šīm garšvielām pati par sevi var tikt galā ar virtuves kodēm, taču kopā maisījumā tās darbosies vēl labāk un intensīvāk.

Kodes no jums izbēgs, ja bļodiņā ieberiet dažas lauru lapas, krustnagliņas un kaltētu piparmētru (varat izmantot no maisiņa vai tējas). Ik pēc dažām dienām nomainiet garšvielas ar svaigām. Lai palīdzētu aromātam izkliedēties lēnāk, varat bļodu ar garšvielām pārklāt ar pārtikas foliju un vairākās vietās to caurdurt ar zobu bakstāmo. Pārtikas kodes joprojām jutīs smaržu.

 

 

Leave a Comment